0 0
Miere de manuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Miere de manuka

  • Medium

Directions

Share

Beneficiile mierei de Manuka

Miere de Manuka, produsă în Noua Zeelandă de albinele care polenizează tufa Manuka, este una dintre cele mai unice și benefice de miere din lume. Miere de Manuka are multe proprietati care variază de la vindecarea durerilor gâtului și a afecțiunilor digestive până la vindecarea infecțiilor și a gingivitei.

Miere de manuka
Miere de manuka

Top 10 beneficii pentru miere de manuka

 Unele dintre cele mai bune utilizări ale mierei Manuka sunt:

  • Ajută la inflamație bacteriană intestinală mică, acidul gastric scăzut, acid reflux     
  • Poate ajuta la tratarea acneei și a eczemelor     
  • Combate infecțiile
  • Tratarea arsurilor, rănilor și ulcerului     
  • Previne dezintegrarea dinților și gingivita     
  • Ajută la tratamentul colonului iritabil și boala instestinului inflamat
  • Îmbunătățește durerile gâtului
  • Ajută la alergii     
  • Tratamentul de frumusețe și cresterea imunitatii
  • Îmbunătățește somnul

Ceea ce face ca mierea Manuka să fie diferită este profilul nutrițional uimitor. Mierea obișnuită este deja cunoscută pentru abilitățile extraordinare de nutriție și imunitate. În general, mierea nefiltrata este o sursă bogată de:

  • Aminoacizi     
  • Vitaminele B (B6, tiamina, niacinul, riboflavina, acidul pantotenic)    
  •  Calciu     
  • Cupru     
  • Fier     
  • Magneziu   
  • Mangan     
  • Fosfor     
  • Potasiu     
  • Sodiu     
  • Zinc

Totuși, conținutul nutrițional al mierii de Manuka este de până la patru ori mai mare decât cel al mierelor de flori normale. Acesta este ceea ce se numește Factorul unic Manuka(UMF).

Factorul Manuka unic(UMF)

În 1981, cercetătorii de la Universitatea din Noua Zeelandă din Waikato au descoperit că mierea de Manuka are un nivel considerabil mai ridicat de enzime decât mierea obișnuită. Aceste enzime creează un peroxid natural de hidrogen care funcționează ca un antibacterian. Unele tulpini de miere din Noua Zeelandă sunt deosebit de bogate în peroxid de hidrogen, metilglioxal și dihidroxiacetonă. Această trilogie medicală ajută la realizarea a ceea ce se numește Unic Manuka Factor (UMF), un standard global în identificarea și măsurarea rezistenței antibacteriene a lui Manuka. În esență, UMF este o garanție că mierea care este vândută are o calitate medicală. UMF nu se găsește în nectarul tuturor florilor de Manuka și, comparativ vorbind, Manuka obișnuită conține doar proprietatea antibacteriană peroxid de hidrogen, care este comună pentru majoritatea tipurilor de miere. Ceea ce separă UMF Manuka de alte soiuri Manuka este că are atât peroxidul natural de hidrogen cât și propria sa proprietate antibacteriană UMF naturală, ceea ce sporește considerabil eficiența acestuia. Proprietățile UMF ale Manuka sunt extrem de stabile și, spre deosebire de peroxidul de hidrogen comun în majoritatea mierii, nu sunt ușor distruse de căldură, lumină și enzime din organism.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Salata de spanac si cruditati
previous
10 Idei de mancare
Mancare sanatoasa
next
Mancare sanatoasa
Salata de spanac si cruditati
previous
10 Idei de mancare
Mancare sanatoasa
next
Mancare sanatoasa

Add Your Comment

Translate »