TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne

Cele mai bune cazane pe lemne

Cele mai bune cazane pe lemne
Cele mai bune cazane pe lemne

TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne pentru casa. Aceste tipuri de centrale sunt ideale pentru zonele rurale, functionand eficient pentru incalzire si pentru asigurarea apei calde menajere.

Centralele pe lemne se utilizeaza in cazul locuintelor ce nu dispun de instalatie de gaz, dar au la dispozitie un spatiu extins, chiar si in afara casei, pentru montarea unei centrale pe lemne.

Lemnul ca materie regenerabila, garanteaza o folosire nelimitata si sustenabila de energie.

Nu sunt recomandate pentru apartamente, sau pentru spatiile mai restranse. De asemenea, este necesar si un spatiu pentru stocarea lemnelor.

Centrala le Lemne Conventionala sau in Condensare?

Optand pentru o centrala pe lemne conventionala, veti plati un pret mai mic, insa eficienta si randamentul termic ajunge pana la 92 – 94 %. In cazul in care veti dori sa va bucurati de o eficienta de peste 100 %, este indicat sa optati pentru o centrala termica pe lemne in condensare. Insa, pretul unei centrale termice in condensare este mai mare decat in cazul unei centrale conventionale.

Puterea termica nominala maxima (kW) a celei mai bune centrale le lemne

in cazul in care aveti o casa cu o suprafata de aproximativ 200 metri patrati, puterea necesara pentru incalzire este de 15 – 20 kW. In cazul in care este nevoie si de prepararea apei calde menajere, atunci este nevoie de o putere de 25 kW. Daca veti dori sa va asigurati ca nu veti avea probleme cauzate de frig sau de lipsa apei calde la chiuveta, atunci este recomandata o suplimentare a puterii instalatiei cu 20 – 25 %.

Pentru a obtine puterea necesara, putem spune ca este in stransa legatura cu randamentul cazanului, calitatea combustibilului, temperatura exterioara, gradul de izolare a casei si suprafetele intinse.

Nivelul de zgomot pentru o centrala pe lemne de calitate

Centralele pe lemne necesita o camera speciala in care sa functioneze, deoarece produce anumite zgomote in ceea ce priveste utilizarea, cauzate de instalatie sau de ardere a combustibilului.

Brandul celei mai bune centrale pe lemne

Puteti opta pentru brandul Zantia Bradford, pentru a gasi centrale pe lemne bune, ce propun o eficienta sporita in incalzire.

Puteti alege brandul Atmos, in cazul in care veti dori un randament mare in ceea ce priveste incalzirea si prepararea apei calde menajere. Burnit reprezinta o alta modalitate prin care puteti achizitiona o centrala pe lemn ce ofera o functionare ideala. Totodata, puteti alege si brandul Viadrus, in cazul in care veti dori o centrala termica pe lemne la un pret avantajos ce functioneaza eficient.

1. Zantia Bradford XL

TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne
TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne

Are putere sa incalzeasca incaperi medii – mari (25kW), incorporeaza boiler de 90l, iar modelul este cu gazeificare, de unde rezulta un surplus de caldura si chiar reduceri in ceea ce priveste consumul de lemne, acestea fiind doar cateva dintre motivele pentru care merita investitia.

E una dintre cele mai eficiente piese de pe piata, fiind totodata moderna (are ecran LCD pe care poti vizualiza si verifica buna functionare) si ecologica, ceea ce o recomanda oricarei persoane.

2. Atmos DC22S

TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne
TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne

E potrivit intr-o locuinta cu 2, 3 camere, pe care o incalzeste si o alimenteaza cu apa calda, are putere termica de 22kW, ce poate fi setata la o treapta inferioara, si functioneaza pe principiul gazeificarii, rezultand mai mult randament si mai putina poluare.

In cazul in care ai o casa de dimensiuni mici – medii, iar incalzirea pe lemne e singura solutie pentru tine, aceasta centrala iti va satisface nevoile pe timp de iarna, dar si in rest.

3. Burnit WB 40

TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne
TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne

Model cu semi-gazeificare, dotat cu un controler smart si un ventilator ce forteaza introducerea aerului de combustie, ce ofera libertate in privinta alimentarii (poti folosi lemne, carbune, brichete si chiar paleti) si permite chiar si introducerea unor bucati de lemn de 50cm.

Pe langa performanta, este si sigura in exploatare, datorita celor 3 cai de evacuare a fumului, precum si economica – aspecte ce merita luate in calcul, atunci cand faci o astfel de investitie.

4. Viadrus VU22D-6N

TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne
TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne

Fabricata din fonta, aceasta este alcatuita din 6 elementi , se amplaseaza pe pardoseala si are o putere nominala de 30 kw, drept care este potrivita pentru incalzirea spatiilor medii, de cel mult 50 – 60 mp.

Dispozitivul poate functiona atat pe baza de lemne, eficienta termica la arderea acestuia fiind de 75%, cat si cu cocs si antracit, randamentul in acest caz fiind cuprins intre 75 – 80%.

5. KORDI – AOTB 16

TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne
TOP 5 cele mai bune cazane pe lemne

Este realizata din foi de otel de inalta calitate, cu o grosime de 4 mm pentru camera de combustie si 3 mm pentru mantaua de apa, drept care poti concluziona ca rezista bine la uzura si se bucura de o durabilitate optima-n timp.

Face parte din categoria modelelor cu ardere clasica, astfel explicandu-se randamentul  de 72 – 82% pe care-l ofera.

Puterea nominala este de 16 kw, iar presiunea de operare de 2 bar, drept care aparatul este recomandat exclusiv locuintelor restranse, fie ca vorbim de case sau sedii. Pretul avantajos la care se comercializeaza include si o garantie pe 24 de luni.

Alina Retete

Add Your Comment