0 0
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg morcovi
1kg patrunjel radacina
1kg cu frunze telina
1kg ardei galben
1kg ardei kapia
1 kg gogosari

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe – radacinoase conservate in sare

zarzavat pentru ciorbe si supe-reteta
zarzavat pentru ciorbe si supe-reteta
zarzavat pentru ciorbe si supe-reteta
zarzavat pentru ciorbe si supe-reteta

Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe – Legume cu sare pentru iarna.

Vine perioada rece si foarte rece si e tare bine cand in camara gasim cele necesare. In ficare an dupa ce fac sucul de rosii, zarzavatul cu rosii si ardei si dupa ce pun muraturile pregatesc si acest zarzavat din radacinoase si ardei.

Din aceasta compozitie pun la toate ciorbele si supele dulci  de la inceput in loc de sare, chiar daca se pregatesc si cu legume proaspete. Frunzele si radacina de telina nu trebuie sa lipseasca din compozitie.  La ciorbele cu carne dupa ce le spumez pun 2-3 linguri din compozitie.

Compozitia se prepara foarte usor din; morcovi, telina radacina si frunze, partunjel sau pastarnac radacina, ardei galben, ardei kapia, gogosari si sare mare grunjoasa.

Toate legumele curatate si spalate se trec prin masina de tocat sau se maruntesc la robot. Se cantaresc si pentru fiecare kg de legume punem 200 gr de sare. Amestecam bine si lasam pana a doua zi cand Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe il punem in borcane cu capac si depozitam in camara.

Cum se face Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe 

(Visited 116 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Alegem legume proaspete si sanatoase, toate legumele curatate si spalate se toc prin masina de tocat sau se maruntesc la robot.
Cantarim toata compozitia si la fiecare kilogram de legume punem 200 gr de sare mare.
Amestecam bine, acoperim vasul cu o folie si lasam pana a doua zi.

2
Done

Cu o lingura punem in borcane si indesam putin pentru a se ridica zeama deasupra legumelor.
Capsam borcanele si le depozitam in spatii racoroase sau in camara.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gogonele murate – Muraturi in saramura
next
Sufleu de conopida
previous
Gogonele murate – Muraturi in saramura
next
Sufleu de conopida

Add Your Comment

Translate »