0 0
Tort ZEBRA

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 buc oua
6 linguri cu varf Faina
6 linguri Zahar
6 linguri Ulei
2-3 linguri cacao
1 lingura Praf de copt
esenta de vanilie
esenta de rom
1 buc coaja rasa de lamaie
100 ml frisca lichida
80 gr ciocolata amaruie
50 gr Nuci macinate

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort ZEBRA

chec marmorat sau tort zebra glazurat cu ciocolata amaruie si nuci macinate - usor de preparat, gustos si aromat

  • 60 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

prajitura cu cacao-reteta
prajitura cu cacao-reteta

Tort ZEBRA – prajitura de casa

tort cu cacao-reteta
tort cu cacao-reteta

Tort ZEBRA  este un chec pufos si aromat in forma rotunda in care straturile de vanilie si cacao sunt alternative.

tort zebra-reteta
tort zebra-reteta

Se prepara usor cu ingrediente la indemana oricui. Tort ZEBRA se poate  glazura cu ciocolata amaruie sau dulce sau se poate pudra cu zahar vanilat.

tort cu cacao si nuci-reteta
tort cu cacao si nuci-reteta

Cum se face prajituara de casa Tort ZEBRA gasiti pasii in reteta.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

pasul 1

Separam albusul de galbenus.
Batem albusul pana isi mareste volumul si devine o spuma tare, adaugam zaharul si continuam baterea pana se dizolva zaharul si spuma este ca o bezea.
Intru-un castronel frecam galbenusurile cu putina sare si ulei.
In albusul batut rasturnam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, omogenizam compozitia amestecand lejer cu o spatula de jos in sus.
Impartim aluatul in doua, intr-un bol punem esenta de vanilie si coaja de la lamaie si amestecam, in partea o doua punem cacao si esenta de rom si amestecam.

2
Done

pasul 2

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Cu o lingura punem din mijlocul tavii straturi alternative fara sa amestecam.
Punem forma in cuptorul preincalzit, lasam la copt 30-40 min la foc mijlociu, este gata cand trece proba scobitoarei.

3
Done

pasul 3

Lasam blatul sa se raceasca si preparam glazura de ciocolata.
Punem frisca lichida la foc pana incepe sa fiarba, stingem focul si punem ciocolata cubulete, amesecam pana se topeste, adaugam un cubulet de unt si omogenizam.
Asezam blatul pe un gratar si turnam glazura.

4
Done

Decoram cu nuci macinate, lasam la rece sa se intareasca glazura apoi portionam.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Burgeri din naut in chifla cu seminte
next
Farfalle cu spanac si ciuperci
previous
Burgeri din naut in chifla cu seminte
next
Farfalle cu spanac si ciuperci

Add Your Comment

Translate »