0 0
Tort glazurat cu crema mascarpone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
blat
7buc oua
6linguri (110gr) faina alba
7linguri (110) Zahar
2linguri cacao
1buc esenta de rom
crema de mascarpone
500gr macarpone
400ml frisca lichida
50gr zahar farin
50ml( de la o portocala) suc de portocale
sirop
100 gr Zahar
300 ml apa
glazura
100ml frisca lichida
1 buc 80 gr ciocolata amaruie
10-20 gr unt
decor din frica si bomboane colorate

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort glazurat cu crema mascarpone

Cuisine:

    o prajiturica vesela gustoasa si delicioasa

    • 70 min
    • Serves 1
    • Easy

    Ingredients

    • blat

    • crema de mascarpone

    • sirop

    • glazura

    • decor din frica si bomboane colorate

    Directions

    Share

    Tort glazurat cu crema mascarpone

    Tort glazurat cu crema mascarpone – o prajitura vesela, colorata, gustoasa si aromata.

    Un Blatul de TORT cu cacao, o Crema cu mascarpone si frisca lichida, suc de portocale, o ciocolata amaruie si cateva bomboane colorate, acestea sunt ingredientele cu care putem avea un desert delicios  pregatit in casa.

    Am taiat tortul in doua bucati asa ca va poftesc la o juma de tort.

    tort glazurat cu bomboane -reteta
    tort glazurat cu bomboane -reteta

    Cum se prepara  Tort glazurat cu crema mascarpone urmati pasii din reteta.

    va mai recomand Tort de cacao cu crema mascarpone,si fulgi de migdale.

    tort cacao cu fulgi de migdele-reteta
    (Visited 31 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pentru prepararea blatului de cacao vom pregati o forma de tort cu inel detasabil de 26 cm si incalzim cuptorul la 170 grade. Separam albusul de galbenus, frecam galbenusul cu putina sare si esenta de rom. Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul si se continua baterea pana cand se topeste zaharul si albusul bevine o bezea.
    Faina se amesteca cu cacao si apoi se rastoarna in spuma de albus impreuna cu galbenusurile.
    Se amesteca lejer de jos in sus, dupa ce s-a omogenizat compozitia se toarna in forma de tort si se coace in cuptorul preincalzit la 170grade 40-45min. Il incercam cu o scobitoare.
    Dupa coacere lasam blatul la racit si putem pregati siropul si crema de frisca si mascarpone.
    Pentru sirop punem zaharul intr-o craticioara la foc mic il voi lasa sa se caramelizeze punem apa lasam sa fiarba putin si il luam de pe foc.
    Pentru crema pregatim mascarpone, frisca lichida, zahar pudra si sucul de la o portocala mare.
    Crema mascarpone se lasa la temperatura camerei si se freaca cu zaharul farin o putem scoate de la inceput cand ne apucam sa preparam blatul.
    Batem frisca lichida spuma tare apoi adaugam mascarpone si sucul de portocale se amesteca si se omogenizeaza , este o crema fina gustoasa si aromata.
    Blatul se taie in trei foi se insiropeaza fiecare foaie cu sirop se pune crema si bucati de portocala.
    Punem tortul in frigider cateva ore 2-3 sau peste noapte.

    2
    Done

    Am taiat acest tort in doua buc si l-am glazurat cu ciocolata.
    Pentru glazura punem 100ml de frisca lichida la fiert, cind aceasta incepe sa fiarba dam vasul deopatre de pe foc si punem in ea cubulete de ciocolata si un cubulet de unt, eu am folosit o ciocolata amaruie Poiana. Amestecam ciocolata si o racim putin cam la temperatura degetului apoi turnam peste blat, putem intinde cu ajutorul unui cutit sau o lasam sa imbrace singura blatul de tort.

    3
    Done

    Decoram cu frisca ...

    4
    Done

    si bomboane pentru ca am vrut un tort vesel sau fiecare dupa imaginatie si dorinte.
    Spor la prajiturit. O primavara frumoasa tuturor.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Tort Diplomat cu piscoturi
    next
    Rulada de vanilie cu frisca si cirese amare
    previous
    Tort Diplomat cu piscoturi
    next
    Rulada de vanilie cu frisca si cirese amare

    Add Your Comment

    Translate »