0 0
Tort de ciocolata glazurat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1buc blat de tort
pentru crema
200 ml+100ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte
30 gr unt
pentru sirop
100 gr Zahar
300 ml apa
esenta de rom
pentru glazura
150ml frisca lichida
150 gr ciocolata amaruie
30 gr unt
pentru stelute si fulgi de nea ciocolata alba

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort de ciocolata glazurat

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

tort de ciocolata glazurat-reteta

Tort de ciocolata glazurat

Tort de ciocolata glazurat cu ciocolata – este un tort usor de preparat cu ingrediente putine.

Luna decembrie este o luna a sarbatorilor si a cadourilor. Sa incepem cu un tort de ciocolata de Sf. Nicolae, este sarbatoare in familia mea si voi face cu drag acest tort.

Tort de ciocolata glazurat – cu crema fina si aromata. Tort de ciocolata glazurat preparat din  Blatul de TORT, crema din frisca si ciocolata cu lapte, glazura din ciocolata amaruie  si stelute de zapada din ciocolata alba. Un deliciu.

Cum se face un Tort de ciocolata glazurat gasiti in pasii care urmeaza. Musafirii mei au fost foarte incantati.tort glazurat -reteta

(Visited 41 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Nu voi reveni cu reteta blatului de tort o gasiti pe acelasi sait la categoria Prajituri.
Preparam crema ganache cu ciocolata cu lapte, este usor de preparat cu ingrediente bune si putin unt, vom folosi cantitati egale de frisca si ciocolata.
Intr-o cratita punem 200ml frisca lichida si o lasam pe foc pana incepe putin sa fiarba, inchidem focul si punem in frisca ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste toata ciocolata, adaugam untul si lasam sa se raceasca.
Punem crema la frigider cateva ore sau peste noapte.
Taiem blatul in trei foi si pregatim siropul, fierbem apa cu zaharul. In siropul rece punem esenta de rom.

2
Done

Mai avem 100ml de frisca lichida. Batem frisca lichida pana devine ferma si pufoasa aromatizam cu zahar vanilat.
Scoatem crema ganache din frigider, daca este prea tare lasati-o cateva minute la temperatura camerei, si o incorporam in frisca. Am o forma de tort cu inel detasabil in care voi pune cate un blat il insiropez, impart crema rezultata in trei parti si pun peste blat o parte.
Intindem crema si nivelam, procedam la fel si cu celelalte doua blaturi. Punem in frigider forma cateva ore sau puteti pregati de seara si orna a doua zi.

3
Done

Scoatem inelul detasabil.

4
Done

Pentru stelute topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau in baie de abur si pe o hirtie de copt punem cu varful linguritei cate putina ciocolata si cu o scobitoare facem stelute, lasam la rece pana se intareste.

5
Done

Am pus frisca lichida intr-un vas pe foc, cand ajunge aproape sa fiarba inchidem focul si punem ciocolata amaruie maruntita, amestecam pana se topeste adaugam untul si turnam peste tort.
Decoram cu stelute albe de nea si ciocolata alba rasa. Il lasam la rece pana vin musafirii.

6
Done

Au venit musafirii, e zi de sarbatoare SF. NICOLAE.
La multi ani !

7
Done

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Racitura de curcan
next
Toba de casa
previous
Racitura de curcan
next
Toba de casa

Add Your Comment

Translate »