0 0
Tort de cacao cu crema mascarpone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru blat
4 buc oua
100 gr -4 linguri cu varf Faina
100 gr - 4 linguri Zahar
25 gr- 1 lingura cacao
esenta de rom
pentru crema
250 gr mascarpone
250 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
20 gr -2 plicuri Zahar vanilat
sirop
200 ml cafea
pentru decor
cacao
fulgi de migdale

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort de cacao cu crema mascarpone

Cuisine:
    • 2h
    • Serves 1
    • Easy

    Ingredients

    • pentru blat

    • pentru crema

    • sirop

    • pentru decor

    Directions

    Share

    Tort de cacao cu crema mascarpone – prajitura Tiramisu

    Tort de cacao cu crema mascarpone – o reteta de tort cu un blat de cacao si o crema fina si delicioasa Crema cu mascarpone si frisca.

    Insiropat cu cafea si pudrat cu cacao poate fi un tort Tiramisu.

    Cum se face acest Tort de cacao cu crema mascarpone urmati pasii din reteta.

    Tort de cacao cu crema mascarpone-reteta
    Tort de cacao cu crema mascarpone-reteta

    (Visited 502 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cantitatile mentionate sunt pentru o forma de 18 cm.
    Separam albusul de galbenus. Batem albusul spuma tare cu zahar. Frecam galbenusurile cu putina sare si cu esenta. Faina se amesteca cu pudra de cacao.
    Peate albusuri se pune galbenusurile si faina, se amesteca cu miscari lejere de jos in sus.
    Rasturnam compozitia in forma si punem la copt in cuptorul preincalzit, la 170 grade 20 min - 30 min. Este gata cand trece testul scobitoarei.
    Facem si cafeaua si o lasam la rece.

    2
    Done

    Cat timp blatul este la copt apoi la racit pregatim si crema.
    In frisca batuta punem crema de mascarpone frecata cu zaharul, este o crema delicioasa, vanilata si usor de preparat.
    Taiem blaturile in trei foi. Din crema oprim putin pentru decor apoi o impartim in doua.
    Punem un blat pe platou si insiropam cu cafea apoi intindem o parte din crema, nivelam si repetam operatiunea cu celelalte blaturi.

    3
    Done

    Tapetam marginiea blatului umplut cu fulgi de migdale.

    4
    Done

    Punem crema oprita intr-un pos cu forma si decoram suprafata tortului.
    Pudram cu cacao.

    5
    Done

    Lasam tortul la rece cateva ore apoi portionam.
    Pofta buna !

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Crema fina, gust intens de cacao si cafea.

    previous
    Blat de rulada
    next
    Sarmale de post cu soia granule
    previous
    Blat de rulada
    next
    Sarmale de post cu soia granule

    Add Your Comment

    Translate »