0 0
Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr biscuiti vanilati
50 gr Nuci macinate
pentru sirop
200 gr Zahar
50 gr cacao
250 ml apa
150 gr unt
esenta de vanilie
pentru glazura
100 ml +30 ml frisca lichida
100 gr ciocolata cu lapte
30 gr ciocolata alba

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

  • pentru sirop

  • pentru glazura

Directions

Share

tort de biscuiti cu glazura de ciocolata-reteta
tort de biscuiti cu glazura de ciocolata-reteta

Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata – tort fara coacere

Reteta Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata este usor de preparat. Cativa biscuiti vanilati sau biscuiti digestivi maruntiti cu mana, amestecati cu un sirop din zahar, cacao, apa si unt.

Cum se face un Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata urmariti pasii din reteta.

Va recomand sa incercati si reteta  Tort de biscuiti.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sfarmam biscuitii de vanilie sau biscuiti digestivi cu mana in bucati mici.

2
Done

Preparam siropul.
Amestecam zaharul cu cacao, turnam apa rece si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam untul taiat cubulete, amestecam cu un tel si lasam sa fiarba 10 min, siropul se va ingrosa.
Luam vasul de pe foc si il lasam sa se raceasca apoi punem esenta de vanilie.

3
Done

Turnam siropul peste biscuitii sfarmati, punem nucile macinate si amestecam. Opriti cateva nuci pentru decor.

4
Done
5
Done

Pregatim o tava cu inel detasabil sau o cratita rotunda pe care punem o folie alimentara si turnam compozitia. Presam cu o lingura si nivelam. Punem in frigider 2 ore.

6
Done

Luam tortul din forma si il asezam pe un gratar.
Preparam gazura de ciocolata alba si ciocolata cu lapte.
Voi incepe cu glazura alba, am fixat o forma patrata in mijlocul tortului. Ciocolata alba taiata marunt o punem intr-un castronel. Punem 30ml de frisca lichida pe foc, cand ajunge la punctul de fierbere cand incepe sa faca bilute pe margine o turnati peste ciocolata. Lasati putin 1-2 min si amestecati. Aceasta glazura din ciocolata alba o turnam in forma patrata.
Pregatim si glazura de ciocolata cu lapte si turnam peste tortul din biscuiti.

7
Done

Lasam sa se intareasca, scoatem forma din mijloc si decoram cu nuci macinate si ciocolata rasa.
Portionam si servim. Este un tort din biscuiti gustos si aromat.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Stevie cu orez
previous
Stevie cu orez

Add Your Comment

Translate »