0 0
Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
blat de tort de vanilie
pentru crema
400 ml frisca lichida
200 ml ciocolata amaruie
Zahar vanilat
50 gr unt
150 gr Nuci macinate
pentru sirop
300 ml apa
100 gr Zahar
100 ml coniac
esenta de rom
pentru decor
150 gr frisca lichida
100 gr ciocolata amaruie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata

Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata– tort imbracat in straie de sarbatoare.

La multi ani !tort-cu-crema-ganache si stelute din ciocolata-reteta

Va recomand Tortul cu crema ganache si stelute din ciocolata amaruie.

Un Blatul de TORT -blat de vanilie insiropat cu putin coniac si sirop, o crema din frisca, ciocolata amaruie si unt.

Un strat de nuca macinata intre straturi si un decor din frisca si stelute din ciocolata.

Cum se face Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata veti gasi in pasii din reteta.

tort-cu-crema-ganache si stelute din ciocolata-reteta
tort-cu-crema-ganache si stelute din ciocolata-reteta

(Visited 137 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Preparam crema ganache cu ciocolata amaruie, este usor de preparat cu ingrediente bune si putin unt, vom folosi cantitati egale de frisca si ciocolata.
Intr-o cratita punem 200ml frisca lichida si o lasam pe foc pana incepe putin sa fiarba, inchidem focul si punem in frisca ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste toata ciocolata, adaugam untul si lasam sa se raceasca.
Punem crema la frigider cateva ore sau peste noapte.
Pentru stelute topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau in baie de abur si pe o hirtie de copt punem cu varful linguritei cate putina ciocolata si cu o scobitoare facem stelute, lasam la rece pana se intareste.

2
Done

Pasul 2

Pregatim siropul din apa si zahar, le fierbem apoi il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.
Taiem blatul in trei si il asazam pe un platou. Reteta blatului de tort o gasiti pe acelasi sait categoria PRAJITURI.
Batem frisca lichida pana devine ferma si pufoasa aromatizam cu zahar vanilat.
Scoatem crema ganache din frigider si o batem bine cu mixerul, daca este prea tare lasati-o cateva minute la temperatura camerei, o amestecam cu frisca.
Crema se poate folosi la umplerea torturilor si simpla fara frisca, eu am preferat combinatia asta, daca doriti puneti mai putina frisca si veti avea un gust mai intens de ciocolata.

3
Done

Pasul 3

Insiropam primul blat cu sirop si cateva picaturi din coniac...punem jumatate din cantitatea de crema, o intindem uniform cu un cutit si presaram jumatate din nucile macinate, procedam la fel si cu al doilea blat, intindem restul de crema si nucile ramase. insiropam si ultimul blat si nivelam marginile blatului cu putina crema.
Facem o glazura din ciocolata pe fata blatului apoi ornam cu frisca si stelute.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Salata de spanac cu oua si branza feta
next
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine
previous
Salata de spanac cu oua si branza feta
next
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine

Add Your Comment

Translate »