Tort cu capsuni – un tort usor de preparat, un Blatul de TORT de vanilie, frisca, iaurt, putina ciocolata rasa si bineinteles capsuni coapte si gustoase.
S-au copt capsunile, carnoase, dulci si aromate cum sa rezisti sa nu faci un tortulet ?
Cum se face un Tort cu capsuni urmariti pasii din reteta.
(Visited 911 times, 1 visits today)
Steps
1
Done
Pasul 1
Preparam un sirop din apa 500 ml si zaharul tos, il fierbem 5 min apoi il lasam sa se raceasca. In siropul rece punem esenta de vanilie.
Taiem blatul de tort in 3 straturi egale si il lasam astfel pregatit pe platou. Modul de preparare a blatului de tort il gasiti pe acelasi sait la categoria Prajituri.
Punem frisca lichida in vasul de la mixer si o batem pana cand frisca isi mareste volumul si are o consistenta tare, adaugam zaharul vanilat si mixam putin. Din frisca batuta oprim cam un sfert pentru ornat.
In frisca ramasa punem iaurtul de capsuni si 300 gr de capsuni taiate cubulete mici sau date la razatoare pe partea cu gauri mari, amestecam si omogenizam compozitia apoi o lasam la rece. Dizolvam gelatina in putina apa o lasam 5 min sa se hidrateze si o topim in bain-marie (nu o fierbeti isi va pierde din calitati). Gelatina rece o amestecam cu crema din frisca, iaurt si capsuni si o lasam la rece 15 min.
2
Done
Pasul 2
Asezam primul blat pe platou il insiropam,intindem un strat de frisca si nivelam, procedam la fel si cu celelalte doua straturi si nivelam marginile cu un cutit zimtat. Radem ciocolata si tapetam margina tortului.
3
Done
Pasul 3
Ornam partea de sus cu frisca si decoram cu capsuni si frunze de menta.