0 0
Tarta Tatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gr mere
150gr Zahar
30gr unt
400gr aluat foietaj
20gr Zahar vanilat

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta Tatin

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tarta Tatin – reteta clasica frantuzeasca

Tarta Tatin este o tarta rasturnata cu mere.

Are si o poveste care spune ca aseasta tarta a aparut in urma unui accident intr-o bucatarie din  Franta la Hotel Tatin in anul 1898. O placinta cu mere a devenit tarta cu mere caramelizate.

Cum se prepara Tarta Tatin gasiti in pasii din reteta.

 

tarta tatin -retet
tarta tatin -reteta
(Visited 118 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Scoateti aluatul cu cateva ore inainte din congelator si lasati-l la temperatura camerei sa se decongeleze usor. Dati drumul la cuptor la 190 grade.
Taiati merele in sferturi si curatati coaja si partea cu seminte.

2
Done

Puneti zaharul la topit. Il puteti pune direct in tava in care faceti tarta sau intr-o cratita si apoi rasturnati peste merele asezate. Eu l-am pus intr-o cratita, zaharul se topeste si devine un sirop maroniu, adaug untul si merele taiate, amestecam cu o lingura de lemn, atentie e fierbinte.
Lasam cateva minute cam 5 sa se moaie putin merele, le scoatem cu lingura sau cu o paleta si le asezam frumos in tava apoi turnam siropul peste ele. presaram zahar vanilat si daca doriti putina scortisoara.

3
Done

Baza cu mere va fi fata tartei dupa coacere.
Luam foaia de aluat si acoperim forma, marginea aluatului l-am presat cu o coada de lingura intre mere si forma. Cateva intepaturi cu furculita si la cuptor.

4
Done

La 190 garde - 25 min.
S-a rumenit frumos, arata bine asa numai ca trebuie sa o rastorn.

5
Done

Se scoate din cuptor si se acopera forma cu tava sau platoul in care se serveste.
Apucam cu ambele maini si cu o miscare mai rapida intoarcem apoi indepartam forma.
Se poate servi cu inghetata sau cu frisca.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Varza calita cu costita de porc
next
Tort inimioara
previous
Varza calita cu costita de porc
next
Tort inimioara

Add Your Comment

Translate »