1 0
Tarta cu spanac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
-pentru aluat-
150gr unt
300gr Faina
120gr branza de vaci
1buc oua
1 buc - pentru uns galbenus de oua
Sare
3-4 linguri apa
-pentru umplutura-
500 gr congelat spanac
1 buc ceapa
200 gr branza de vaci
3 linguri smantana
2 buc oua
2 linguri Ulei
1 gr Sare
1 gr nucsoara
1 gr Piper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta cu spanac

usor de preparat poate fi servita calda sau rece ca aperitiv

  • 65 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tarta cu spanac

Tarta cu spanac – aperitiv usor de preparat, poate fi servit rece sau cald.

tarta cu spanac-vezi reteta
tarta cu spanac-vezi reteta

Ingrediente putine si la indemana tuturor, un aluat de tarta cu branza de vaci si o umplutura din spanac proaspat sau congelat cu branza, oua si nucsoara.

tarta cu spanac si branza-reteta
tarta cu spanac si branza-reteta

.tarta cu spanac-reteta

tarta cu branza si spanac-reteta
tarta cu branza si spanac-reteta

tarta cu spanac-reteta

Va recomand si Tarta cu broccoli.

Cum se face Tarta cu spanac urmati pasii din reteta.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Amestecam faina cu untul si framantam cu degetele pana ce aluatul va senana cu firmiturile de paine, adaugam branza, oul si apa rece, amestecam pana cand aluatul este fin si omogen. Il lasam la rece in frigider 30 min intr-o folie alimentara.

2
Done

Cat timp aluatul este la rece pregatim umplutura din spanac.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si prajim putin ceapa taiata marunt pana devine sticloasa, punem apoi spanacul congelat si lasam la foc mic pana scade apa, condimentam cu sare, piper si un praf de nucsoara apoi il lasam sa se raceasca. Putem folosi spanac proaspat pe care il vom opari cateva minute apoi il punem peste ceapa, obtional se poate pune usturoi.
In compozitia racita adaugam: branza rasa, ouale si smantana.

3
Done

Luam din aluat un sfert, cam un pumn bun si il lasam deoparte, din el vom decora tarta.
Intidem aluatul in forma rotunda cu care tapetam o forma de tarta de 24 cm si turnam umplutura in forma.
Intindem aluatul pe care l-am oprit si taiem zabrele cu care decoram tarta, eu am taiat aluatul cu rotita pentru saratele.
Ungem suprafata cu galbenus de ou si coacem 35-40 min pana cand tarta este rumena.
Se serveste calda sau rece.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine
next
Salata cu piept de pui la cuptor
previous
Tort cu crema de vanilie si jeleu de visine
next
Salata cu piept de pui la cuptor

Add Your Comment

Translate »