1 0
Tarta cu spanac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
-pentru aluat-
150gr unt
300gr Faina
120gr branza de vaci
1buc oua
1 buc - pentru uns galbenus de oua
Sare
3-4 linguri apa
-pentru umplutura-
500 gr congelat spanac
1 buc ceapa
200 gr branza de vaci
3 linguri smantana
2 buc oua
2 linguri Ulei
1 gr Sare
1 gr nucsoara
1 gr Piper

Tarta cu spanac

Cuisine:

    usor de preparat poate fi servita calda sau rece ca aperitiv

    • 65 min
    • Serves 1
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Tarta cu spanac

    Tarta cu spanac – aperitiv usor de preparat, poate fi servit rece sau cald.

    tarta cu spanac-vezi reteta
    tarta cu spanac-vezi reteta

    Ingrediente putine si la indemana tuturor, un aluat de tarta cu branza de vaci si o umplutura din spanac proaspat sau congelat cu branza, oua si nucsoara.

    tarta cu spanac si branza-reteta
    tarta cu spanac si branza-reteta

    .tarta cu spanac-reteta

    tarta cu branza si spanac-reteta
    tarta cu branza si spanac-reteta

    tarta cu spanac-reteta

    Va recomand si Tarta cu broccoli.

    Cum se face Tarta cu spanac urmati pasii din reteta.

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Amestecam faina cu untul si framantam cu degetele pana ce aluatul va semana cu firmiturile de paine, adaugam branza rasa, oul si apa rece, amestecam pana cand aluatul este fin si omogen. Il lasam la rece in frigider 30 min intr-o folie alimentara.

    2
    Done

    Cat timp aluatul este la rece pregatim umplutura din spanac.
    Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si prajim putin ceapa taiata marunt pana devine sticloasa, punem apoi spanacul congelat si lasam la foc mic pana scade apa, condimentam cu sare, piper si un praf de nucsoara apoi il lasam sa se raceasca. Putem folosi spanac proaspat pe care il vom opari cateva minute apoi il punem peste ceapa, obtional se poate pune usturoi.
    In compozitia racita adaugam: branza rasa, ouale si smantana.

    3
    Done

    Luam din aluat un sfert, cam un pumn bun si il lasam deoparte, din el vom decora tarta.
    Intidem aluatul in forma rotunda cu care tapetam o forma de tarta de 24 cm si turnam umplutura in forma.
    Intindem aluatul pe care l-am oprit si taiem zabrele cu care decoram tarta, eu am taiat aluatul cu rotita pentru saratele.
    Ungem suprafata cu galbenus de ou si coacem 35-40 min pana cand tarta este rumena.
    Se serveste calda sau rece.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Tarta cu spanac – aperitiv usor de preparat, poate fi servit rece sau cald.

    pulpe de pui dezosate umplute
    previous
    Pulpe de pui dezosate umplute
    next
    Gogosi pufoase cu iaurt
    pulpe de pui dezosate umplute
    previous
    Pulpe de pui dezosate umplute
    next
    Gogosi pufoase cu iaurt

    Add Your Comment

    Translate »