0 0
Tarta cu pasta din ton

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru aluatul de tarta
300 gr Faina
150 gr unt
1 buc galbenus de oua
5 linguri apa rece
pentru pasta de ton
300 ton 5 conserve -60 gr
60 gr unt
zeama de lamaie
Sare
Piper
pentru decor ceapa verde, ceapa rosie si masline

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta cu pasta din ton

  • 60min
  • Serves 9
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tarta cu pasta din ton- mini tarte cu ton.

Tarta cu pasta din ton este un aperitiv pe care il puteti pregati usor si rapid.

O pasta delicioasa din ton, cateva forme de tarta si un decor din ceapa verde si masline.

Daca timpul va preseaza forme de tarta gata facute gasiti acum in toate magazinele.

Eu va recomand sa preperati aluat de tarta.tarta cu pasta din ton-reteta

Din faina, unt, galbenus si apa rece vom face mini tarte. Untul si faina se amesteca cu degetele, vom avea o compozitie nisipoasa in care punem galbenusul si suficienta apa rece doar cateva linguri sa obtinem un aluat care se poate modela. Dam aluatui forma de bila, il invelim in folie si li lasam 30 min la rece.

Tonul din conserva se lasa la scurs, poate fi in ulei sau in suc propriu.mini tarta cu pasta din ton-retetatarta cu ton-reteta

Se pun in blender tonul, untul cubulete si zeama de lamaie, dupa preferinte putem adauga sare, piper sau maioneza. Se umplu formele de tarta si se decoreaza.

Sper sa va placa Tarta cu pasta din ton facuta de mine. Pofta buna!

 

(Visited 138 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Intr-un bol punem faina alba, un praf de sare si untul rece taiat cubulete.
Framantam cu degetele, vom avea o compozitie nisipoasa.
Punem galbenusul de ou si 5 linguri de apa rece framantam cu mana in castron pana se formeaza un aluat. Am pus un galbenus de la o gaina crescuta la curte. Dam aluatului forma de bila si il lasa 30 min la rece invelit in folie alimentara.

2
Done

Intindem aluatul pe un blat de lemn cu putina faina si decupam forme de tarta.
Formele nu se ung cu nimic, aluatul nu se va lipi.

3
Done

Modelam cu degetele fiecare forma si intepam cu o furculita aluatul.
Nu se va umfla la coacere.
Se coc la 180 grade 15-18 min in cuptorul preincalzit.
La cuptorul cu gaz se coc la foc mediu pana se rumenesc putin pe margine.

4
Done

Se scoate tonul din conserva si se lasa la surs poate fi in ulei sau in suc propriu. Am avut 5 conserve de 60 gr.
In vasul de la blender punem tonul, untul moale si zeama de lamaie.
Dupa preferinte vom adauga sare, piper si zeama de lamaie sau o lingura de maioneza.
Punem pasta intr-un pos si umplem formele.

5
Done

Decoram cu ceapa verde, ceapa rosie si masline.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale
next
Cheese cake reteta cu crema de iaurt si jeleu de portocale
previous
Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale
next
Cheese cake reteta cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Add Your Comment

Translate »