0 0
Supa de pui cu taitei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg pui
2 buc ceapa
4 buc Morcov
1 buc telina
5 buc cartofi
Sare
Piper
pentru taietei
1 buc oua
100 gr Faina
Sare
patrunjel proaspat

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supa de pui cu taitei

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

supa de pui cu taitei-reteta
supa de pui cu taitei-reteta

Supa de pui cu taitei sau supa de gaina

supa de pui -reteta
supa de pui -reteta

Supa de pui cu taitei de casa cu ou.

Este preferata familiei mele, reteta simpla si gustoasa.

Carne de pui sau de gaina, radacinoase si taitei facuti proaspeti in casa care vor da un gust aparte supei.

Cum se face o supa de pui cu taitei urmati pasii.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Carnea de pui spalata si portionata o punem intr-o oala cu apa rece la fiert.
Cand se formeaza spuma o inlaturam cu o spumiera de cate ori este necesar.
Curatam legumele si lasam ceapa intreaga, morcovii taiati pe jumatate, telina felii si cartofii intregi. Legumele se pun dupa ce s-a indepartat spuma. Mai pun in zeama si 3-4 linguri din borcanul cu Zarzavat cu sare pentru ciorbe si supe ( il gasiti la categoria Cum se face...) folosesc acest zarzavat la toate ciorbele si supele chiar daca pun si legume proaspete.
Las sa fiarba cateva clocote si apoi potrivesc de sare.

2
Done

Cat timp fierbe carnea si legumele sa facem taiteii.
Putem folosi un castronel in care spargem oul, il batem cu putina sare si adaugam faina.
Amestecam in caston si apoi rasturnam pe masa presarata cu faina, framantam cu mana pana cand aluatul devine elastic si se poate intinde cu usurinta cu sucitorul. Intindem o foaie subtire presarand mereu faina. Rulam foaia pe sucitor si taiem pe lungime, facem sul foile rezultate si taiem taitei mai subtiri sau mai grosi. Rasfiram cu degetele si scuturam de faina.

3
Done

Cand carnea si legumele au fiert se scot din supa. Supa se poate strecura sau se poate lasa asa cum este, eu prefer sa nu o strecor si las in ea si ceapa fiarta (ii place sotului meu sa o gaseasca in supa) si tai si un morcov fiert va arata bine printre taitei si patrunjel verde.
Asadar am scos carnea si legumele pe care le vom servi ca rasol cu usturoi sau hrean, punem supa din nou la fiert la foc mic si cand fierbe punem taiteii, eu nu ii mai fierb separat.
Lasam sa fiarba cateva clocote, presaram piper si punem o mana buna de patrunjel proaspat tocat.
Ce buna e o supa calda cu taitei de casa in zi de toamna tarzie.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tocanita de pipote
next
Prajitura cu pere
previous
Tocanita de pipote
next
Prajitura cu pere

Add Your Comment

Translate »