0 0
Sufleu de conopida

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700 gr conopida
100 gr unt
750 ml Lapte
100 gr Faina
5 buc oua
100 gr cas de oi
100 gr cascaval
Sare
Piper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sufleu de conopida

  • 1 h
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Sufleu de conopida se mai spune si soufflé de conopida.

Sufleu de conopida este un preparat simplu dar gustos.

Buchetelele crem ale conopidei sunt bogate in vitamine. Pentru a pastra nutrientii din conopida este bine sa o fierbem in abur. Iubitorii acestei legume vor gasi in sufleul de conopida gustul delicat si profund al conopidei.

Putem prepara sufleu din mai multe legume dar baza este sosul alb, care mai este cunoscut ca si sosul Bechamel, rezultat din unt, faina si lapte la care se adauga galbenusurile si albusul batut spuma.

souffle de conopida-reteta
souffle de conopida-reteta

Toate ingredientele puse intr-o tava unsa cu unt si cu cascaval ras deasupra .Se coace la 200 grade.

Cum se face Sufleu de conopida gasiti reteta in pasii de mai jos.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Conopida se desface in buchetele mici se spala in jet de apa si se lasa la scurs.
Se poate opari cateva minute in apa cu sare sau se fierbe in abur.
Eu am prefarat sa o fierb in abur 7-8 min.
Am pus cam 500 ml de apa intr-o oala, cand aceasta fierbe pun deasupra o sita sau o strecuratoare metalica care se potriveste perfect cu oala, In sita conopida si punem un capac. Lasam la fiert 7-8 min.

2
Done

Pregatim sosul alb din unt, faina, lapte si sare.
Topim untul intr-o tigaita, adaugam faina si amestecam repede, turnam laptele si amestecam continu pana se ingroasa si devine cremos, potrivm cu sare si piper.

3
Done

Separam albusul de galbenus.
Batem albusul spuma tare.
Lasam sosul alb sa se raceasca putin cam la temperatura degetului si rasturnam galbenusurile amestecand continu.

4
Done

Inr-un vas mai incapator punem conopida, sosul, albusul spuma, casul de oi ras si jumatate din cascaval ras amestecam lejer. Puteti folosi ce branzeturi aveti prin casa.

5
Done

Ungem cu unt un vas sau o tava rasturnam compozitia si nivelam, radem restul de cascaval si punem vasul in cuptorul incalzit la 200°C 30 min. Deja miroase a cascaval si conopida.
Se poate servi calda sau rece.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe
next
Tocanita de pipote
previous
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe
next
Tocanita de pipote

Add Your Comment

Translate »