0 0
Suc de rosii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
rosii
Sare
Zahar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Suc de rosii

Aroma de vara in plina iarna

  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

suc de rosii-reteta suc din rosii-reteta

Suc de rosii pentru iarna- fara conservanti

Suc de rosii sanatos, gustos si natural. Este o reteta simpla, avem nevoie de 3 ingrediente; rosii bine coapte, sare mare grunjoasa si zahar. Am preparat sucul de rosii din mai multe soiuri de rosii culese din gradina proprie rupte direct de pe vrej, au gust, aroma si o dulceata aparte. Sucul rezultat din stoarcerea rosiilor se va fierbe si se va lasa sa scada pana la consistenta dorita, daca rosiile vor fi mai apoase durata de fierbere va fi mai mare. Se adauga sare si zahar dupa cum ne place, se toarna fierbinte in sticle sau borcane sterilizate si se capseaza, nu folositi sticle din plastic. Acoperim sticlele cu o patura si le lasam 2-3 zile apoi le depozitam in camara.

Un delicios suc de rosii se poate bea dimineata, este hranitor si plin de vitamine.  Se foloseste la ciorbe, sosuri, tocanite sau un cocktail….


Steps

1
Done

Nu am cantarit rosiile dar dupa ce le-am stors am umplut o oala de 6L.
Rosiile bine coapte se spala si se indeparteaza partea albicioasa de la codita.
Se trec prin masina de stors unde se separa pulpa de coaja si seminte.

2
Done

Am pus sucul intr-o oala de inox de 6L, nu o umpleti, cand sucul fierbe face o spuma care va cadea pe aragaz daca este prea plin vasul in care este pus. Puteti folosi un ceaun sau o oala cu fundul dublu.
Lasam sucul la foc mediu sa fiarba si amestecam cu o lingura de lemn insistand pe fundul vasului. Indepartam spuma care se formeaza.

3
Done

Se fierbe la foc mic si se lasa sa scada pana la consistenta dorita, adaugam sarea si zaharul dupa gust. Daca rosiile sunt mai apoase durata de fierbere va fi mai mare. Sarea ii intensifica culoarea si zaharul ii taie din aciditate. L-am lasat sa scada jumatate din cantitatea de suc nefiert, cam 3L.
Fierbinte se toarna in sticle sau borcane sterilizate pe o chiuveta metalica, se capseaza si se acopera cu o patura. Peste 2-3 zile se depoziteaza in camara. Nu folositi sticle din plastic, sunt toxice.

4
Done

A iesit un suc delicios, gustos si hranitor din rosii bio crescute in gradina proprie.
Se poate bea dimineata, se foloseste la ciorbe, sosuri, tocanite sau la cocktailuri..

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
branza de oi la borcan-vezi reteta
previous
Branza de oi la borcan
zarzavat pentru iarna-reteta
next
Zarzavat pentru iarna
branza de oi la borcan-vezi reteta
previous
Branza de oi la borcan
zarzavat pentru iarna-reteta
next
Zarzavat pentru iarna

Add Your Comment

Translate »