0 0
Shaorma de casa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Shaorma de casa

  • Easy

Directions

Share

Shaorma de casa sanatoasa

Shaorma de casa este varianta mai sanatoasa a shaormei din oras. Shaorma de casa, o reteta  usoara si rapida. Rețeta mea de shaorma de casă, sănătoasă și gustoasă.

Shaorma de casa
shaorma-de-casa

Ingrediente:

Pentru lipii:

  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1/4 lingurita sare

Pentru marinarea puiului:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Pentru umplut:

  •  5 cartofi mari
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • varza verde
  • gogosari in otet
  • castraveti murati
  • ketchup
  • sos de maioneza

Mod de preparare

Lipiile:

  1. Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
  2. Intr-un bol punem faina si sarea.
  3. Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
  4. Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
  5. Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
  6. Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
  7. Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.

Pieptul de pui:

  1. Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
  2. Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
  3. Incingem o tigaie grill, rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
  4. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
  5. Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
  6. Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.
  7. Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
  8. Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
  9. Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.
  10. Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
  11. Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.

 

Pofta buna!

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lasagna
previous
Lasagna
Lapte de pasare
next
Lapte de pasare
Lasagna
previous
Lasagna
Lapte de pasare
next
Lapte de pasare

Add Your Comment

Translate »