0 0
Shaorma de casa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Shaorma de casa

  • Easy

Directions

Share

Shaorma de casa sanatoasa

Shaorma de casa este varianta mai sanatoasa a shaormei din oras. Shaorma de casa, o reteta  usoara si rapida. Rețeta mea de shaorma de casă, sănătoasă și gustoasă.

Shaorma de casa
shaorma-de-casa

Ingrediente:

Pentru lipii:

  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1/4 lingurita sare

Pentru marinarea puiului:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Pentru umplut:

  •  5 cartofi mari
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • varza verde
  • gogosari in otet
  • castraveti murati
  • ketchup
  • sos de maioneza

Mod de preparare

Lipiile:

  1. Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
  2. Intr-un bol punem faina si sarea.
  3. Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
  4. Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
  5. Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
  6. Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
  7. Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.

Pieptul de pui:

  1. Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
  2. Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
  3. Incingem o tigaie grill, rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
  4. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
  5. Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
  6. Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.
  7. Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
  8. Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
  9. Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.
  10. Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
  11. Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.

 

Pofta buna!

(Visited 640 times, 1 visits today)

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lasagna
previous
Lasagna
Lapte de pasare
next
Lapte de pasare
Lasagna
previous
Lasagna
Lapte de pasare
next
Lapte de pasare

Add Your Comment

Translate »