0 0
Sarmalute in foi de vita cu mamaliguta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr carne tocata de vita
500 gr carne tocata de porc
200 gr ceapa
200 gr orez
200 gr bulion
100 ml Ulei
500 ml bors
10 gr Sare
1 leg Marar
10 gr Piper
frunze de vita

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sarmalute in foi de vita cu mamaliguta

Cuisine:

    bunatati de la bunica
    acrisoare si gustoase

    • 80 min
    • Serves 10
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    sarmalute cu mamaliguta-reteta

    Sarmalute in foi de vita cu mamaliguta

    (Visited 84 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2-3 min pana devine sticloasa, adaugam orezul spalat si amestecam usor sa nu se lipeasca de tigaie, punem sare si 100 ml apa si lasam sa fiarba pana scade lichidul. Dizolvam 100 gr bulion cu apa sau daca avem putem pune suc de rosii, il turmam peste orez si continuam fierberea 1-2 min se absoarbe sosul.
    Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceaca.

    2
    Done

    Pasul 2

    Frunzele proaspete de vita spalate le punem intr-un vas cu apa fiarta si le lasam 2-3 min sa se opareasca,(isi vor schimba culoarearea) le scoatem cu o paleta si le lasam la scurs.
    Amestecam carmea tocata cu compozitia de orez si ceapa, condimentam cu piper, aromatizam cu marar si omogenizam.

    3
    Done

    Pasul 3

    Luam cate o frunza in palma, punem putina compozitie rulam si cu degetele introducem marginile frunzei in interior. Asezam sarmalutele una langa alta in straturi intr-o cratita in care punem la baza frunze de vita si crengute de marar.
    Turnam apa peste sarmalute, punem un praf de sare, acoperim cu o farfurie si punem cratita in cuptor.

    4
    Done

    Pasul 4

    Lasam sa fiarba la foc mic, cand apa a scazut adaugam borsul si bulionul.
    Verificam din cand in cand sa nu scada zeama, putem adauga apa sau tot bors dupa preferinte si un ardei iute taiat in doua si neaparat gustam o sarmaluta care trebuie sa fie fiarta si gustoasa.
    Se servesc calde cu mamaliguta si smantana.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Mini tarte cu ciuperci si cascaval
    next
    Blatul de TORT
    previous
    Mini tarte cu ciuperci si cascaval
    next
    Blatul de TORT

    Add Your Comment

    Translate »