0 0
Rulada de vanilie cu frisca si cirese amare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

blat foaie de rulada
5 buc oua
5 linguri Faina
5 linguri Zahar
10ml esenta de vanilie
crema
250ml frisca lichida
100 gr iaurt
10 gr-1pliculet Zahar vanilat
1pliculet gelatina
glazura
100 ml frisca lichida
90 gr ciocolata cu lapte
500 gr cirese amare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rulada de vanilie cu frisca si cirese amare

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rulada de vanilie cu frisca si cirese amare

Rulada de vanilie cu frisca si cirese amare – un desert usor de facut cu fructe de sezon.

Este sezonul cireselor astazi un desert cu cirese amare.

Rulada cu cirese amare-reteta
Rulada cu cirese amare-reteta

Blat de rulada, frisca, iaurt , cirese amare si o glazura din ciocolata cu lapte. Urmati pasii din reteta si veti avea un desert gustos.

 

va mai recomandRulada de vanilie cu crema de branza si visineRulada cu gemRulada de cacao cu crema de branza si zmeura.

rulada cu visine si frisca-reteta
Rulada cu gem-reteta
rulada de zmeura-vezi reteta
(Visited 7 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Separam albusul de galbenus. Batem albusul, cand acesta se transforma intr-o spuma si isi mareste volumul adaugam tot zaharul si continuam baterea. Vom avea o spuma tare care nu cade din vas.
Galbenusul il frecam cu putina sare pentru a se indulci si pentru asi intensifica culoarea. In galbenus punem si esentele.
Peste albus rasturnam galbenusurile si faina, amestecam cu miscari largi de jos in sus.
Omogenizam si intindem compozitia cat mai uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem tava in cuptorul preincalzit.
Lasam in cuptor 25-30 min, este gata cand se rumeneste usor pe margine si trece testul scobitoarei adica luam o scobitoare si intepam foaia de rulada, daca aceasta este curata preparatul este gata.
Scoatem foaia de rulada cu hartia pe care s-a copt si o punem pe un prosop umed, lasam 2 min si rulam cu ajutorul prosopului putin cate putin.
Indepartam prosopul, desfacem rulada cu hartia si o putem umple cu crema.

2
Done

Frisca batuta se amesteca cu un iaurt, adaugam gelatina dizolvata si amestecam lejer.
Intindem crema uniform peste blatul de rulada, asezam ciresele fara sanburi si rulam usor. Punem rulada la rece si preparam glazura.

3
Done

In 100 ml de frisca calda se pune ciocolata cu lapte rupta in bucatele. Se amesteca pana se topeste si se toarna usor peste rulada.
Rulada se lasa la rece cateva ore sau peste noapte.(la mine nu a rezistat peste noapte).
Putina ciocolata rasa si citeva cirese si decorul este gata.
Spor la prajiturit.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cheesecake oreo cu capsuni
previous
Cheesecake oreo cu capsuni

Add Your Comment

Translate »