0 0
Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru foaia de rulada
5 buc oua
5 linguri Faina
3 linguri cacao
5 linguri Zahar
esenta de rom
pentru crema de branza
200 gr branza proaspata
200 ml frisca lichida
20 gr zahar pudra
200 gr zmeura
20 gr Zahar vanilat
pentru glazura
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata amaruie
50 gr unt
pentru decor zmeura si frunze de zmeur

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura

fina si aromata

  • 45 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura – prajitura de casa

rulada cu zmeura-reteta

rulada cu zmeura-reteta

 

Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura un desert usor de preparat cu fructe de sezon.

O foaie de rulada cu cacao umpluta cu o crema de branza  zmeura proaspata si o glazura din ciocolata amaruie.

rulada de cacao glazurata-reteta
rulada de cacao glazurata-reteta

Nu este foarte dificil sa facem o rulada.  Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita. Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede  devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina amestecata cu cacao. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.

In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.

Cum se face o foaie de rulada si cum se face Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura gasiti in pasii din reteta.

Va mai recomand Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocaleRulada de vanilie cu crema de branza si visineRulada cu gem. 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Inainte de a incepe sa preparam foaia de rulada deschidem cuptorul si il lasam la foc mic sa se incalzeasca, tapetam cu hartie tava de aragaz si apoi separam albusul de galbenus.
Batem albusul spuma, adaugam zaharul si continuam baterea pana avem o bezea tare.
Frecam galbenusurile cu putina sare si esenta si le turnam peste bezea, amestecam lejer apoi adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam toate amesecand lejer prin miscari lente. Intindem compozitia in tava cat mai uniform si punem tava in cuptor 15-20 min.
Nu se coace prea tare, foaia se va usca si nu se va rula.
Daca foaia are marginile rumenite indepartati-le inainte de a rula. Cand foaia de rulada este gata o punem cu tot cu hartie pe un prosop umed si rulam putin cate putin, o lasam sa se raceasca indepartam hartia si o putem umple cu diverse creme si gemuri, si pentru ca este sezonul zmeurei o vom umple cu o crema de branza si zmeura.

2
Done

Pasul 2

Batem frisca lichida pana isi mareste volumul si se intareste, adaugam branza proaspata, zaharul vanilat si zaharul pudra, amestecam si intindem in strat uniform peste rulada.

3
Done

Pasul 3

Asezam zmeura peste crema si rulam.

4
Done

Pasul 4

Lasam rulada la rece si preparam glazura de ciocolata.
Punem frisca lichida intr-un vas pe foc si lasam pana cand incepe sa fiarba adaugam apoi ciocolata rasa si amestecam pana se topeste ciocolata, luam vasul de pe foc punem untul taiat cubulete, amestecam si lasam 1-2 min apoi turnam peste rulada pe toata suprafata.

5
Done

Pasul 5

Lasam rulada la rece apoi o portionam, decoram cu frunze de zmeur si fructe.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rulada cu gem
next
Tarta cu broccoli
previous
Rulada cu gem
next
Tarta cu broccoli

Add Your Comment

Translate »