0 0
Rulada cu gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 linguri Faina
5 buc oua
5 linguri Zahar
esenta de rom
esenta de vanilie
400 gr gem din fructe

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rulada cu gem

dulce si pufoasa

  • 30 min-40 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rulada cu gem – prajitura de casa

Rulada cu gem este un desert facut in casa. Avem nevoie de ceva gem din camara si o foaie de rulada de vanilie.

Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita. Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede  devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.

In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.

Cum se face Rulada cu gem gasiti pasii in reteta. Foia de rulada o veti gasi si in retetele Rulada de vanilie cu crema de branza si visine,

 Rulada cu gem - reteta.

Rulada cu gem -reteta

Si cu cacao Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale  si Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura

 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Separam albusul de galbenus.
Frecam galbenusurile cu putina sare si esentele.
Albusul il batem pana isi mareste volumul si devine o spuma tare apoi adaugam tot zaharul odata si continuam baterea pana acesta se dizolva.
Peste spuma punem galbenusurile si faina si amestecam lejer fara sa batem doar prin rasturnare cu o paleta, cand compozitia este omogena o turnam in tava de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul incalzit.

2
Done

Pasul 2

Lasam in cuptor 25-30 min, este gata cand se rumeneste usor pe margine si trece testul scobitoarei adica luam o scobitoare si intepam foaia de rulada, daca aceasta este curata preparatul este gata.
Scoatem foaia de rulada cu hartia pe care s-a copt si o punem pe un prosop umed, lasam 2 min si rulam cu ajutorul prosopului putin cate putin sa nu se rupa.
Indepartam prosopul, desfacem rulada cu hartia si o putem umple cu gem.

3
Done

Pasul 3

Eu am pus un rand de gem din visine si un rand gem de caise.
Rulati si pudrati cu zahar pudra.
Este usor de preparat, separati si bateti bine albusurile, nu am pus praf de copt.
Foaia va fi pufoasa si nu se va rupe.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

O prajitura de casa usor de preparat, dulce si vanilata. Va recomand aceasta foaie de rulada.

previous
Prajitura cu ciocolata si capsuni
next
Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura
previous
Prajitura cu ciocolata si capsuni
next
Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura

Add Your Comment

Translate »