You need to login or register to bookmark/favorite this content.
Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]
prajitura racoroasa, usor de preparat, putem folosi fructe de sezon deci o putem servi cu placere oricand
Serves 8
Medium
Ingredients
4 buc galbenusurioua
120 grZahar
100 mlLapte
30 grgelatina
1 cutiecompot de ananas
200 grpiscoturi de sampanie
500 grfrisca lichida
1 buclamaie
400 grcapsuni
2 bucKiwi
Directions
Share
prajitura diplomat
Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]
Prajitura Diplomat – tort Diplomat- desert fin.
Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat este un desert fin si rafinat. Prajitura Diplomat sau (Reteta Tort Diplomat) din piscoturi cu crema fina din galbenusuri, lapte, zahar, frisca si gelatina. Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat excelent simplu si ieftin.
Prajitura Diplomat o pregatim pentru masa de Revelion, Craciun sau de zi onomastica sau cand ni se face pofta de ceva bun, dulce, pufos si aromat.
Prajitura Diplomat Se poate prepara cu blat de vanilie sau piscoturi de sampanie, o crema fina de vanilie din galbenusuri, lapte, zahar, vanilie, frisca, gelatina combinata cu fructe.
prajitura diplomat
Mai jos sunt pasii de urmat. Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat.
tort diplomat
(Visited 1,275 times, 1 visits today)
Steps
1
Done
Pasul 1
Frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti esenta de vanilie sau daca aveti un baton de vanilie il puteti pune in galbenusul cu lapte la fiert. Gelatina se pune 10 min la inmuiat apoi o dizolvam in baie de abur (nu se fierbe). Batem 400 gr de frisca si o incorporam in crema, adaugam gelatina dizovata, jumatate din zeama de compot si zeama de la lamaie si amestecam lejer.
2
Done
Pasul 2
Pregatim tava sau vasul in care vom face prajitura, eu am folosit tava de cozonac.
Tapetam tava cu folie alimentara si asezam la baza capsunile taiate si bucatele de kiwi si ananas.
Se incepe montarea prajiturii de jos in sus, peste fructe punem un strat de crema apoi un strat de piscoturi stropite cu compot sau suc de portocale, continuam cu crema si ultimul strat cu piscoturi. Cand vom rasturna prajitura ultimul strat de piscoturi va fi baza prajiturii.
3
Done
Pasul 3
Invelim cu folia alimentara si lasam la rece pana a doua zi.
Se scoate din forma se indeparteaza folia si se decoreaza cu frisca si fructe.