0 0
Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 buc galbenusuri oua
120 gr Zahar
100 ml Lapte
30 gr gelatina
1 cutie compot de ananas
200 gr piscoturi de sampanie
500 gr frisca lichida
1 buc lamaie
400 gr capsuni
2 buc Kiwi

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

prajitura racoroasa, usor de preparat, putem folosi fructe de sezon deci o putem servi cu placere oricand

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

tort diplomat-reteta
prajitura diplomat

 

Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

Prajitura Diplomat – tort Diplomat- desert fin.prajitura diplomat-reteta

Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat este un desert fin si rafinat. Prajitura Diplomat sau (Reteta Tort Diplomat) din piscoturi cu crema fina din galbenusuri, lapte, zahar, frisca si gelatina. Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat excelent simplu si ieftin.

Prajitura Diplomat o pregatim pentru masa de Revelion, Craciun sau de zi onomastica sau cand ni se face pofta de ceva bun, dulce, pufos si aromat.

Prajitura Diplomat Se poate prepara cu blat de vanilie sau piscoturi de sampanie, o crema fina de vanilie din galbenusuri, lapte, zahar, vanilie, frisca, gelatina combinata cu fructe.

prajitura diplomat

Mai jos sunt pasii de urmat. Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat.

tort diplomat
tort diplomat
(Visited 41 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti esenta de vanilie sau daca aveti un baton de vanilie il puteti pune in galbenusul cu lapte la fiert. Gelatina se pune 10 min la inmuiat apoi o dizolvam in baie de abur (nu se fierbe). Batem 400 gr de frisca si o incorporam in crema, adaugam gelatina dizovata, jumatate din zeama de compot si zeama de la lamaie si amestecam lejer.

2
Done

Pasul 2

Pregatim tava sau vasul in care vom face prajitura, eu am folosit tava de cozonac.
Tapetam tava cu folie alimentara si asezam la baza capsunile taiate si bucatele de kiwi si ananas.
Se incepe montarea prajiturii de jos in sus, peste fructe punem un strat de crema apoi un strat de piscoturi stropite cu compot sau suc de portocale, continuam cu crema si ultimul strat cu piscoturi. Cand vom rasturna prajitura ultimul strat de piscoturi va fi baza prajiturii.

3
Done

Pasul 3

Invelim cu folia alimentara si lasam la rece pana a doua zi.
Se scoate din forma se indeparteaza folia si se decoreaza cu frisca si fructe.

4
Done

Pasul 4

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Prajitura diplomat putin acrisoara cu gust intens de fructe si frisca! Pofta Buna!

previous
Spanac cu seminte de pin
next
Piept de curcan la cuptor
previous
Spanac cu seminte de pin
next
Piept de curcan la cuptor

Add Your Comment

Translate »