0 0
Rata pe varza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg rata
500 gr proaspata varza alba
1 buc ceapa
Sare
Piper
300 ml suc de rosii

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rata pe varza

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rata pe varza

Rata pe varza – reteta nu este deloc complicata, se prepara in cuptor. Carnea de rata se aseaza frumos pe varza dulce sau murata.

Durata de gatire este mai mare cam 2 ore si jumatate, dar gustul este foarte bun. Am o rata intreaga din care voi taia pulpele, aripile si o parte din piept, doar aceste bucati le voi pune pe varza. Cu partile celelalte  voi gati un bors si cu pieptul de rata un preparat mai special.

Varza proaspata se caleste in grasimea si zeama lasata de la rata, este dulceaga, putin picanta si se topeste in gura.

Cum se face Rata pe varza gasiti in pasii din reteta.

rata pe varza-vezi reteta
rata pe varza-vezi reteta
(Visited 104 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Am o rata frumoasa gata curatata, am taiat pulpele, aripile si o parte din piept, spalam carnea in mai multe ape.
Taiem varza fideluta si o frecam cu putina sare.

2
Done

Punem intr-o tava varza si ceapa taiata marunt, asezam bucatile de rata si acoperim cu o folie de staniol. In cuptorul incalzit bagam tava pentru 1 ora la 170 grade. Dupa ce trece ora dam folia deoparte si condimentam cu piper, un praf de cimbru, ardei iute tocat si sucul de rosii. Acoperim din nou tava si mai lasam inca o ora. Puteti intoarce bucatile de carne.
Luam folia si lasam sa se rumeneasca cam jumatate de ora, daca va place foaia de dafin adaugati-o in tava dupa ce scoate-ti folia.

3
Done

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Toba de casa
previous
Mancaruri romanesti
next
Dovleac copt
Toba de casa
previous
Mancaruri romanesti
next
Dovleac copt

Add Your Comment

Translate »