0 0
Racitura de curcan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600gr aripi de curcan
900 gr pulpa de curcan
2 buc ceapa
3 buc Morcov
1/2 buc telina
2 capatani usturoi
boabe Piper
1 gr Sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Racitura de curcan

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

racitura din curcan-reteta racitura de curcan-vezi reteta

Racitura de curcan cunoscuta si ca piftia de curcan- este un aperitiv foarte apreciat de romani, cea mai buna racitura este de porc dar cea de pasare este mai fina si mai rafinata.

Nu este foarte greu sa facem o racitura, avem nevoie de carne cu os, cateva legume, usturoi, piper, sare si la nevoie putina gelatina.

Fierbeti carnea foarte bine, sa se desprinda singura de pe os.

Nu adaugati apa in timpul fierberii, va fierbe cate ore la foc mic.

Puteti verifica racitura, cateva linguri intr-o farfurioara pusa la rece ne va confirma daca supa se leaga sau nu.

Usturoiul pisat se pune in supa dupa ce se scot legumele si carnea. Zeama nu trebuie sa fie clocotita, lasati-o sa se raceasca cam la temperatura degetului. Carnea taiata marunt se aseaza in boluri, se pune supa strecurata si se lasa la rece in frigider pana a doua zi. Daca este mai rece afara o putem pune in camara sau pe balcon.


Steps

1
Done

Carnea se spala si se transeaza in bucati mai mici. Se pune la fiert intr-o oala de 6-7 litri in apa rece cu putina sare. In timpul fierberii se formeaza o spuma pe care o inlaturam cu o spumiera de mai multe ori. Cand nu se mai formeaza spuma adaugam legumele curatate, spalate si taiatein bucati mari. Putem pune acum si piperul boabe.

2
Done

Se lasa la fiert la foc mic pana cand carnea sa desprinde cu usurinta de pe os.
Luam oala de pe foc, scoatem carnea si legumele cu o spumiera si lasam zeama sa se raceasca.
Acum putem incerca racitura, luam cateva lingurite din zeama pe o farfurioara si o punem in congelator, daca racitura nu s-a inchegat bine vom folosi gelatina 1 pliculet la 500 ml de zeama. Gelatina se hidrateaza in putina apa ,se dizolva si apoi se pune in supa calda.
Cand zeama s-a mai racit cam la temperatura degetului punem usturoiul pisat si o crenguta de cimbru. Potrivim de sare lasam 15 min apoi o strecuram. Desfacem carnea de pe oase, indepartam pielita si o taiem bucati mai mici.

3
Done

Pregatim casronasele sau vasele in care vom pune racitura. Am pus cateva rondele de morcov si un fir de patrunjel verde ca decor si le-am acoperit cu putina zeama, lasate la rece se vor intari. Portionam carnea si zeama strecurata.
Punem bolurile la rece pana a doua zi in frigider sau in balcon, terasa sau camara ca a venit iarna.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
next
Tort de ciocolata glazurat
previous
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
next
Tort de ciocolata glazurat

Add Your Comment

Translate »