0 0
Prajitura frageda cu prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr prune
200 gr unt
2 buc galbenus de oua
400 gr faina alba
100 gr Zahar
4 gr Praf de copt
1 gr Scortisoara
20 gr Zahar vanilat
1 fiola esenta de rom

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prajitura frageda cu prune

  • 45min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune – desert gustos si usor de preparat.

O prajiturica cu un aluat  fraged cu gust dulce de prune si aroma de vanilie si scortisoara.

Cum se face Prajitura frageda cu prune urmati pasii din reteta.

Va recomand sa incercati si Prajitura cu prune cu aluat de pandispan.

prajitura frageda cu prune-reteta
prajitura frageda cu prune-reteta
(Visited 59 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Se spala prunele si se desfac in doua.

2
Done

Frecam untul moale lasat la temperatura camerei cu zaharul si galbenusurile, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt.
Rasturnam faina peste compozitia din unt si framantam, la inceput in castron apoi pe masa pana cand aluatul devine compact. Il punem la rece pana pregatim prunele.

3
Done

Sa pornim si cuptorul, il voi fixa la 160 grade.
Taiem prunele cubulete si presaram pe ele putina scortisoara si zahar vanilat.

4
Done

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina intindem 3/4 din aluat.
Punem prunele pe toata suprafata si fixam putin cu mana. Din aluatul ramas facem o bila pe care o radem deasupra prunelor cu ajutorul unei razatori.
Punem tava in cuptorul incalzit la 160 grade pentru 35min. Daca doriti mai rumenita mai lasati-o 10 min.

5
Done

Lasam prajitura se se raceasca in tava apoi o portionam.
Este frageda dar si moale, gustoasa si aromata.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Prajitura cu prune
previous
Prajitura cu prune

Add Your Comment

Translate »