0 0
Prajitura cu spuma de iaurt si fructe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
blat de vanilie
3 buc oua
3 linguri Zahar
4 linguri Faina
esenta de vanilie
1 lingura Ulei
crema de iaurt
130 gr iaurt
100 ml frisca lichida
20 gr Zahar vanilat
5 gr gelatina
1 buc para
2 buc Kiwi
jeleu de portocale
150 ml suc de portocale
1 lingura miere de albine
5 gr gelatina
decor
gem de visine

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prajitura cu spuma de iaurt si fructe

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • blat de vanilie

  • crema de iaurt

  • jeleu de portocale

  • decor

Directions

Share

Prajitura cu spuma de iaurt si fructe – turnulet cu frisca si jeleu de portocale

Prajitura cu spuma de iaurt si fructe  reteta usoara, cu putine ingrediente.

Un blat de vanilie, iaurt, frisca lichida sau smantana pentru frisca si fructe de sezon. Am pus in crema de iaurt kiwi si pere. Un jeleu din suc de portocale proaspat si un decor din gem de visine.

Cum se face Prajitura cu spuma de iaurt si fructe urmati pasii din reteta.

prajitura cu crema de iaurt si fructe-reteta
prajitura cu crema de iaurt si fructe-reteta
(Visited 121 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Avem de preparat un blat subtire, deci vom aprinde intai cuptorul, pregatim tava sau forma rotunda cu hartie de copt si apoi incepem sa separam albusul de galbenus. Galbenusul se freaca cu un praf de sare, esenta si o lingura de ulei.
Albusul se bate spuma, apoi se pune zaharul si se continua baterea pana devine o spuma tare si lucioasa.
Se incorporeaza faina si galbenusurile in spuma de albus cu miscari de jos in sus.
Se toarna in forma si se pune in cuptor la foc mijlociu sau 15 min la 160 de grade. Este gata cand se rumeneste si trece testul scobitoarei.

2
Done

Lasam blatul sa se raceasca si punem gelatina la hidratat 10 min in putina apa rece. Voi pune un pliculet de gelatina si il voi folosi jumatate la crema si jumatate la jeleu.
Batem frisca lchida pana se intareste. Incorporam iaurtul, zaharul vanilat, fructele taiate cubulete si gelatina dizolvata in baie de abur.
Lasam la rece si pregatim jeleul.

3
Done

Stoarcem 2-3 portocale, sucul proaspat cu o lingura de miere de albine se pun pe foc. Se amesteca si se da deoparte cand incepe sa fiarba. Punem gelatina in sucul putin racit.

4
Done

Am decupat din blat doua forme rotunde si doua forme triunghiulare. Fiecare forma are ca baza un strat de blat peste care am pus crema de iautr cu fructe si am turnat jeleu. Montam toate formele si punem la rece cateva ore sau peste noapte. Cu siguranta in urma decuparii mai avem bucati din blat, le putem pune intr-un castronel cu crema.
Scotem prajitura din forma si decoram cu gem de visine, cu dintii de la o furculita modelam marginile.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Clatite
previous
Clatite
Cascaval pane
next
Cascaval pane
Clatite
previous
Clatite
Cascaval pane
next
Cascaval pane

Add Your Comment

Translate »