0 0
Prajitura cu prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10-12 buc prune
4buc oua
4linguri (80gr) Zahar
5linguri (100gr) faina alba
5linguri Ulei
20gr (2pliculete) Zahar vanilat
1/2lingurita Praf de copt
zahar pudra cu aroma de vanilie

Prajitura cu prune

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Prajitura cu prune – desert simplu si ieftin

Prajitura cu prune – o prajitura cu blat pufos din pandispan si prune.

O reteta rapida cu putine ingrediente, un desert care se poate face cu fructe de sazon.

Cum se o Prajitura cu prune urmati pasii din reteta.

Va recomand si Prajitura frageda cu prune este frageda, moale si aromata.

Prajitura cu prune- reteta
Prajitura cu prune- reteta

Steps

1
Done

Voi incepe cu cuptorul si tava in care pun prajitura.
Daca avem cuptor electric il fixam la 160 grade, cuptorul cu gaze se apride si se lasa la foc mediu.
Ungem tava pe fund dar si pe margini cu unt sau ulei si tapetam cu faina sau punem o hartie de copt. Puneti putin unt in tava pentru a se fixa hartia.
Spalati bine prunele apoi le desfaceti in doua si scoteti samburii.

2
Done

Spargeti ouale si separati albusul de galbenus.
Frecati galbenusurile cu ulei si putina sare pana devin o pasta ca la maioneza.
Bateti albusurile pana devin o spuma tare apoi puneti zaharul tos si cel vanilat si continuati baterea pina se topeste zaharul si albusul devine o spuma tare ca de bezea
Rasturnati galbenusurile peste bezea si amestecati lejer de 3-4 ori apoi adaugati faina amestecata cu o jumatate de lingurita de praf de copt.

3
Done

Omogenizati compozitia si turnati in tava.
Asezati prunele peste aluat si introduceti tava in cuptor.
Am folosit o tava ceramica de 24/24cm.

4
Done

La 160 grade timp de 30min.
Este gata cand trece testul scobitoarei.

5
Done

Daca betisorul este uscat scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca (daca rezistati) si apoi o portionati.
Pudrati cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Este frageda, moale si aromata.

previous
Castraveti murati de vara
next
Fasole cu ciolan afumat
previous
Castraveti murati de vara
next
Fasole cu ciolan afumat

Add Your Comment

Translate »