0 0
Prajitura Alba ca zapada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 buc oua
6 linguri Zahar
6 linguri Ulei
1 lingurita amoniac
500 gr Faina
250 ml Lapte
250 gr unt
9 linguri zahar pudra
2 buc lamaie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Prajitura Alba ca zapada

fina si delicata

  • 60 min
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Prajitura Alba ca zapada – prajitura de casa

Prajitura Alba ca zapada este una din cele mai indragite prajituri inca din copilarie. Prajitura moale si pufoasa cu aroma de lamaie cu foi moi si crema acrisoara.

Cum se fac foile si crema pentru Prajitura Alba ca zapada gasiti in pasii din reteta.

prajitura Alba ca zapada - reteta
Prajitura Alba ca zapada – reteta
Prajitura Alba ca zapada-reteta
Prajitura Alba ca zapada-reteta

Prajitura Alba ca zapada - vezi reteta
Prajitura Alba ca zapada – vezi reteta

(Visited 82 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Psaul 1

Separam albusul de galbenus, batem albusul spuma tare adaugam zaharul si continuam baterea pana la dizolvarea acestuia.
Frecam galbenusurile cu uleiul, coaja de la o lamaie, amoniacul stins in zeama de lamaie, adaugam albusul si amestecam lejer,punem faina cat cuprinde si framantam.

2
Done

Pasul 2

Pe masa presaram faina, punem aluatul si il impartim in 3 buc, luam fiecare bucata de aluat presaram faina si o intindem foaie dreptunghiulara. Acestea se coc pe dosul tavii una cate una cam 10 min. Nu le rumeniti lasati-le usor coapte.

3
Done

Pasul 3

3 linguri de faina se amesteca cu laptele si se fierbe la foc mic amestecand continu pana obtinem o ciulama care se lasa la rece.
Frecam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, vanilie, adaugam ciulamaua si amestecam.

4
Done

Pasul 3

Cu aceasta crema umplem foile una peste alta si le lasam la rece pana a doua zi, taiem marginile inestetice si portionam romburi sau patrate pudrate cu zahar vanilat.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Imi place inca din copilarie aceasta prajitura este fina si delicata ca si printesa din poveste. Cu foi moi si crema acrisoara o voi adora mereu.

previous
Salata de cus-cus cu legume
next
Rulada de cartofi cu branza
previous
Salata de cus-cus cu legume
next
Rulada de cartofi cu branza

Add Your Comment

Translate »