0 0
Pilaf cu urzici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1kg urzici
1 cana- 200 gr orez camolino
1 buc ceapa
1 buc Morcov
50 ml Ulei
Sare
Piper

Pilaf cu urzici

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pilaf cu urzici- preparat de post

urzici-reteta
urzici-reteta

Reteta Pilaf cu urzici este foarte usor de preparat. A venit primavara, hai sa mergem dupa urzici.

Verzi cu codite mici si pline de vitamine, urzicile se curata de codita si se fierb in apa cu putina sare. Nu aruncati apa in care au fiert.

Puteti face o cura cu zeama de urzici – lupta impotriva anemiei, urzicile continand o cantitate crescuta de fier mai contine si calciu, vitaminele A, B2, C, K, este utila in curele de slabire si detoxifiere,  combate astenia prin revitaminizarea organismului.

Cum se prepara un Pilaf cu urzici urmariti urmariti pasii din reteta.

 

(Visited 374 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Curatam urzicile de codite ( va vor intepa putin dar face bine ) si le spalam in multe apa pana cand apa ramane curata fara urme de nisip sau pamant.
Punem la fiert 2l de apa cu putina sare. Cand apa fierbe scufundam urzicile si le lasam 15 min sa fiarba. Le scoatem intr-o strecuratoare cu o paleta.

2
Done

Calim intr-o cratita ceapa si morcovul taiat rondele pana devin sticloase, punem 4 cani de apa peste ele. Tinind cont de proportia de 1 cana de orez la 4 de apa. Cand fierbe apa punem orezul, sare si piper. Amestecam de cateva ori de pe margine vasului catre interior si lasam sa fiarba orezul.
Cand acesta este legat taiem urzicile si punem deasupra.

3
Done

Amestecam lejer si gata preparatul.
Cald sau rece este un pranz sanatos.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Cald sau rece este un pranz sanatos.
Pilaf cu urzici

Tort de mere intregi
previous
Tort de mere intregi
ficat de porc la tigaie- reteta
next
Ficat de porc la tigaie
Tort de mere intregi
previous
Tort de mere intregi
ficat de porc la tigaie- reteta
next
Ficat de porc la tigaie

Add Your Comment

Translate »