Ingredients
-
500gr piept de pui
-
25gr ciuperci urechi de lemn
-
1buc ardei kapia
-
1buc ardei galben
-
1buc ardei verde
-
1buc ardei iute
-
1buc Morcov
-
1buc ceapa
-
usturoi
-
4linguri sos de soia
-
2linguri sos worcester
-
2linguri amidon
-
100ml vin alb
-
3 linguri ulei de masline
Directions
Piept de pui cu urechi de lemn si legume
Piept de pui cu urechi de lemn si legume – preparat asiatic.
Ciupercile urechi de lemn sunt nelipsite in bucataria asiatica.
Din magazine se pot cumpara uscate la pungi. Se hidrateaza in apa calda 30min (aici isi maresc volumul) apoi se scurg de apa, se indeparteaza daca au parti mai lemnoase si se taie felii.
Pot fi combinate cu carne dar si cu alte legume.
Sunt o sursa bogata de proteine, bogate in calciu vit B1 si B2.
Cum se prepara Piept de pui cu urechi de lemn si legume urmati pasii din reteta.


Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Intr-un castron sau o punga, punem carnea de pui, sare, piper, doua linguri de sos de soia, vin alb cam 50ml si doua linguri de amidon. Amestecam si lasam pieptul de pui la marinat 1ora la rece. Eu am preferat sa pun totul intr-o punga, legata va sta bine in frigider. Daca folositi un castron acoperiti-l cu o folie alimentara. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Intr-un wok punem uleiul la incins, rasturnam carnea de pui marinata si sotam la foc iute cateva minute pana cand carnea este putin rumenita cam 10min. Putem adauga ceapa tocata, morcovul si ardeii. Amestecam cu o paleta si lasam focul mai mic. |