0 0
Piept de pui cu urechi de lemn si legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500gr piept de pui
25gr ciuperci urechi de lemn
1buc ardei kapia
1buc ardei galben
1buc ardei verde
1buc ardei iute
1buc Morcov
1buc ceapa
usturoi
4linguri sos de soia
2linguri sos worcester
2linguri amidon
100ml vin alb
3 linguri ulei de masline

Piept de pui cu urechi de lemn si legume

Cuisine:
    • 1h si 20m
    • Serves 6
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Piept de pui cu urechi de lemn si legume

    Piept de pui cu urechi de lemn si legume – preparat asiatic.

    Ciupercile urechi de lemn sunt nelipsite in bucataria asiatica.

    Din magazine se pot cumpara uscate la pungi. Se hidrateaza in apa calda 30min (aici isi maresc volumul) apoi se scurg de apa, se indeparteaza daca au parti mai lemnoase si se taie felii.

    Pot fi combinate cu carne dar si cu alte legume.

    Sunt o sursa bogata de proteine, bogate in calciu vit B1 si B2.

    Cum se prepara Piept de pui cu urechi de lemn si legume urmati pasii din reteta.

    Piept de pui cu ciuperci mun
    Piept de pui cu ciuperci mun
    (Visited 33 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Spalam si taiem cubulete pieptul de pui.

    2
    Done

    Intr-un castron sau o punga, punem carnea de pui, sare, piper, doua linguri de sos de soia, vin alb cam 50ml si doua linguri de amidon. Amestecam si lasam pieptul de pui la marinat 1ora la rece. Eu am preferat sa pun totul intr-o punga, legata va sta bine in frigider. Daca folositi un castron acoperiti-l cu o folie alimentara.

    3
    Done

    Ciupercile MUN sau urechi de lemn se pun la hidratat in apa calda 30 min.
    Pregatim si legumele, morcovul il taiem bastonase lungi, ardeii feliute si ceapa marunt.

    4
    Done

    Intr-un wok punem uleiul la incins, rasturnam carnea de pui marinata si sotam la foc iute cateva minute pana cand carnea este putin rumenita cam 10min. Putem adauga ceapa tocata, morcovul si ardeii. Amestecam cu o paleta si lasam focul mai mic.
    Scurgem ciupercile de apa, indepartam partile lemnoase daca gasim si le taiem felii.
    Punem ciupercile in wok peste legume si carne, adaugati acum doi-trei catei de usturoi pisati, ardeiul iute tocat marunt, sosul de soia, sos worcester si vinul alb. Cateva minute si preparatul nostru este gata.
    Serviti decorat cu ceapa verde tocata si seminte de susan.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    o mancare asiatica pregatita acasa ...e foarte buna

    previous
    Drob de ciuperci
    previous
    Drob de ciuperci

    Add Your Comment