0 0
Pasca cu aluat de cozonac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
pentru aluat
500 gr Faina
25 gr drojdie
2 buc oua
250 ml Lapte
100 gr Zahar
50 gr unt
pentru umplutura
400 gr proaspata branza de vaci
5buc oua
200 gr Stafide
100 gr Zahar
esenta de vanilie
pentru uns
galbenus de oua
Zahar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasca cu aluat de cozonac

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

  • pentru aluat

  • pentru umplutura

  • pentru uns

Directions

Share

Pasca cu aluat de cozonac – preparat traditional

Pasca cu aluat de cozonac –  nelipsita pe masa de PASTE.

Este un cozonac in forma rotunda umplut cu branza de vaci si stafide. Aluatul din care se face pasca este aluatul de Cozonac pufos cu cacao si nuci, branza de vaci bine scursa, oua, zahar si arome dupa gust.

Se coace si se taie rece. Pasca se aseaza pe masa alaturi de Cozonac pufos cu cacao si nuciDrob de mielDrob de ciuperci, oua rosii, Aperitiv cu branza de capra.

Cum se face Pasca cu aluat de cozonac gasiti in pasii din reteta.

pasca cu aluat de cozonac-reteta
pasca cu aluat de cozonac-reteta
(Visited 69 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pentru ca Pasca o pregatim doar de PASTE voi face si voi calcula ingredientele pentru Cozonacul pufos cu cacao si nuci si de acolo voi lua aluat pentru pasca.
Dar daca dorim sa facem doar pasca o putem prepara urmand pasii urmatori. Drojdia se freaca cu un praf de sare, se toarna putin lapte caldut si se amesteca cu 3-4 linguri de faina. Se lasa la crescut apoi se amesteca cu faina, ouale pe care le separati si albusul il bateti spuma iar galbenusurile frecate cu sare si esente. Peste faina turnati laptele caldut in care ati dizolvat zaharul. Toata compozitia se amesteca bine si se framanta cu unt putin topit si cald. Se framata cu mana pana cand aluatul se dezlipeste de pe maini si vas. Se acopera si se lasa la crescut in spatii calduroase.
Cand si-a marit volumul si este crescut il rasturnam pe masa si il impartim in trei parti.
Cu o parte vom inveli o tava rotunda, cu degetele vom tipari aluatul. A doua parte de aluat o vom imparti in doua si vom face doua baghete ca doua snururi pe care le vom impleti. Fixam aluatul impletit pe marginea tavii.

2
Done

Facem compozitia din branza proaspata bine scursa amestecata cu oua, zahar, stafide si esente.
Turnam umplutura in tava peste aluat. A treia parte din aluat il impartim in doua, il rasucim si il punem peste aluat in forma de cruce.

3
Done

Lasam sa creasca si apoi se unge cu ou batut, presaram zahar tos si se introduce in cuptor la 160 grade 40 min.

4
Done

A crescut , s-a rumenit usor dar nu este gata. Compozitia cu branza trebuie sa fie tare si aluatul de cozonac copt.
O mai lasam 10-15min.

5
Done

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cozonac pufos cu cacao si nuci
next
Tort Alba ca zapada
previous
Cozonac pufos cu cacao si nuci
next
Tort Alba ca zapada

Add Your Comment

Translate »