0 0
Papanasi prajiti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr branza proaspata
2 buc oua
100 gr Zahar
200 gr Faina
1lingurita si jumatate Praf de copt
1 fiola esenta de vanilie

Papanasi prajiti

usor de preparat cu ingrediente putine

  • 20 min
  • Serves 18
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti – pufosi si deliciosi

Cel mai important ingredient este branza, vom folosi o branza grasa si cat mai scursa.
Si cantitatea de faina este importanta, nu puneti faina multa in compozitie, papanasii se vor intari, chiar daca sunt lipiciosi ii vom modela cu faina. Cum se fac Papanasi prajiti gasiti in pasii din reteta.

Papanasi prajiti- vezi reteta
Papanasi prajiti-vezi reteta

(Visited 292 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pasul 1

Amestecam intr-un bol branza proaspata, ouale, zaharul si esenta, adaugam treptat faina care am amestecat-o cu praful de copt.

2
Done

Pasul 2

Punem aluatul pe masa infainata si framantam cu mana.
Lasam 10 min sa se odihneasca, dam forma de sul si taiem bucati egale cam 18-19 buc, facem bilute apoi aplatizam si cu ajutorul degetului facem o gaura la mijloc. Folosim faina la modelare.

3
Done

Pasul 3

Prajim papanasii formati in baie de ulei. Uleiul sa fie bine incalzit, pentru a nu absorbi mult ulei.
Se rumenesc pe o parte si pe alta si se scot pe servetele de hartie.
Se servesc cu smantana si gemul preferat sau ornat cu frisca si dulceata de gutui.

ChefGeorgeta

previous
Piept de curcan la cuptor
next
Cus-cus cu legume sote
previous
Piept de curcan la cuptor
next
Cus-cus cu legume sote

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here