0 0
Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gr faina alba
30 gr drojdie drojdie proaspata
500 ml apa rece
30 gr seminte de dovleac
30 gr seminte de dovleac
50 ml Ulei
Sare dupa gust

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui

Cuisine:

    sanatoasa si gustoasa

    • 90 min
    • Serves 2
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui

    Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui preparata din faina de grau si seminte crude de dovleac si floarea soarelui. Nu vi s-a facut pofta de o felie de paine de casa calda? Aici invatati cum se face Paine de casa simplu si rapid.

    paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui-reteta

    Eu m-am si apucat de treaba. Faina de grau proaspat macinata, nu este foarte alba dar stiu ca e naturala. Am cernut faina cu sita sau cum se mai spune cu cirul pentru a indeparta eventualele corpuri straine si pentru a se aerisi.paine cu seminte-reteta

    Dupa ce am pus faina in vasul in care voi framanta. Am facut plamadeala, adica am frecat drojdia cu sare si putin zahar peste care am turnat putina apa calduta si 2-3 linguri de faina. Se amesteca bine si se lasa la crescut.

    Se rastoarna peste faina si se amesteca, incorporez si apa calduta si framant cu mana. Torn putin ulei adaug  semintele crude si framant pana cand aluatul se desprinde usor de pe maiini si de vas.

    paine de casa-vezi reteta

    Aluatul va avea o consistenta moale si usor de modelat.

    Acopar aluatul de paine de casa cu un prosop si il las sa creasca intr-un spatiu cald. In 20min aluatul si-a marit volumul. Acum il putem modela.

    Se rastoarna pe masa  se portioneaza si modeleaza forma rotunda sau lunguiata tip franzela. Se pun in tavi tapetate cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit. Painea mea este deja in cuptorul electric la 180 grade  30-35 min.

    Urmati pasii si preparati Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui.

    (Visited 348 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Am cernut faina pentru a indeparta impuritatile si pentru a se aerisi, la aceasta reteta am folosit faina proaspat macinata. Ne uitam si prin seminte, pot avea coji sau alt tip de seminte.

    2
    Done

    Am pus drojdia proaspata intr-un bol si am frecat-o cu sare si putin zahar, va deveni o pasta.
    Acum pot turna 100 ml de apa incalzita la temperatura degetului si 3-4 linguri de faina.
    Amestec lejer si las 10 min sa creasca.

    3
    Done

    Plamadeala crescuta se rastoarna in lighenasul cu faina. Incalzim 400 ml de apa si se incorporeaza in faina.

    4
    Done

    Se amesteca cu mana si se framanta adaugand ulei putin cate putin, punem si cele doua tipuri de seminte. Se framanta pana cand aluatul se dezlipeste cu usurinta de pe maini si de vasul in care este framantat.
    Aluatul va deveni elastic si usor de modelat. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut.

    5
    Done

    In 20 min aluatul si-a marit volumul , a crescut asadar il putem modela.

    6
    Done

    Pe o planseta sau pe masa presaram faina si rasturnam aluatul de paine.
    Impartim in doua bucati si facem doua suluri.
    Aluatul asfel format se aseaza in tavi tapetate cu hartie si se lasa sa mai creasca si in tava.
    Acum putem deshide si cuptorul. Cuptorul electric la 200 grade, cel pe gaze la foc mediu.

    7
    Done

    Se cresteaza cu un cutit si se introduc in cuptorul incalzit la 180 grade 40 min , sau 60 min la cel pe gaz.
    Este gata cand se rumeneste, eu o incerc cu o scobitoare.

    8
    Done

    Asa arata painea mea de casa cu seminte. S-a copt uniform si miroase minunat, nu-i pot rezista.
    O scot din tava si o acopar cu un servet din in.

    9
    Done

    Am si rupt un colt asa cald cum era, nu este indicat fierbinte, dar aroma din bucatarie....Spor la framantat.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Nu vi s-a facut pofta de o felie de paine de casa calda? va recomand Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui

    previous
    Ostropel de pui
    next
    Tort Diplomat cu piscoturi
    previous
    Ostropel de pui
    next
    Tort Diplomat cu piscoturi

    Add Your Comment

    Translate »