1 0
Ostropel de vita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr carne de vita
500 gr cartofi galbeni
50 ml Ulei floarea soarelui
20 gr unt
50 ml Lapte dulce
200 ml suc de rosii
2 gr Piper macinat
50 ml vin rosu demidulce
2 catei usturoi

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ostropel de vita

carne de vita cu sos de rosii si vin

Cuisine:

    un deliciu

    • 2h si 20min
    • Serves 4
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    ostropel de vita cu vin
    ostropel de vita cu vin

    Ostropel de vita

    Ostropel de vita cu vin rosu merge perfect intr-o zi de toamna dupa o zi de cules langa cei dragi. Reteta de ostropel de vita fragezit cu vin demi-sec rosu de tara. Va propun o reteta de ostropel din carne de vacuta. Timpul de fierbere si inabusire difera in functie de tipul de carne cu care pregatim ostropelul. Aici veti invata cum se face ostropel de vita cu vin.

    Carnea de vita este gustoasa si sanatoasa.

    (Visited 6,197 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Carnea de vita o spalam, o curatam de pielite si o portionam cubulete sau felii. Curatam cartofii de coarja ii spalam si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu sare, adunam spuma formata si o inlaturam cu o spumiera.

    2
    Done

    Pasul 2

    Punem carnea intr-o cratita cu ulei si lasam la inabusit, adaugam treptat apa calda putin cate putin pana este patrunsa carnea, poate dura si doua ore depinde de cat de tanar este animalul sacrificat. Este bine ca pe aragaz sa avem o oala cu apa calda. In sosul format adaugam sucul de rosii (sau bulion) sare si piper dupa gust, lasam 5-10 min sa fiarba. Punem usturoiu zdrobit, vinul si peste 2-3min inchidem aragazul.

    3
    Done

    Pasul 3

    Cartofii ii scurgem de zeama si ii pasam, incorporam apoi untul, laptele si amestecam obtinand un piure .

    4
    Done

    Pasul 4

    Se serveste cald cu piure din cartofi .

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Cel mai bun ostropel de vita cu vin pe care il veti face vreodata!

    previous
    Branza de oi la borcan
    next
    Coaste de porc la cuptor cu sos de rosii
    previous
    Branza de oi la borcan
    next
    Coaste de porc la cuptor cu sos de rosii

    Add Your Comment

    Translate »