0 0
Ostropel de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800gr pui
2buc ceapa
2 linguri Ulei
400ml suc de rosii
usturoi
Piper
Sare
ardei iute
foaie de dafin

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ostropel de pui

Cuisine:

    gustos ca la mama acasa

    • 55 min
    • Serves 4
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Ostropel de pui – preparat traditional

    Ostropel de pui – o mancare cu carne de pui si sos de rosii. O reteta simpla si usor de preparat.

    Se poate servi la pranz sau la cina. Reteta variaza de la o regiune la alta.

    ostropel de pui -vezi reteta
    ostropel de pui -vezi reteta

     

    Am oprit de la un pui ”fericit” pulpele si o parte din piept cam 800gr numai bune pentru patru portii, ceapa, usturoi, suc de rosii sau rosii proaspete si dupa preferinte un strop de vin alb si o foaie de dafin.

    Acestea sunt ingredientele cu care putem pregati un pranz delicios.

    Cum se prepara Ostropel de pui urmariti pasii din reteta.

     

    (Visited 2 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Carnea de pui se taie in bucati se spala si se lasa la scurs.
    Se patrund mai bine la prajit daca sunt taiate.

    2
    Done

    Am incins uleiul intr-o tigaie larga si am pus carnea. Le rumenesc pe toate partile.

    3
    Done

    Am adaugat ceapa si putin usturoi cam doi trei catei, amestecam si lasam sa se caleasca ceapa cam 5min, turnam o cana cu supa daca avem daca nu o cana cu apa fierbinte, sucul de rosii sau rosiile pasate.

    4
    Done

    Daca lichidul nu este suficient mai punem putina apa, condimentam cu sare, piper si cateva rondele de ardei iute.
    Dupa ce incepe sa fiarba lasam la foc domol cu capac.

    5
    Done

    Am lasat jumatate de ora si am incercat carnea cu o furculita, este aproape gata asa ca am pus usturoi pisat si o foaie de dafin pe care am lasat-o foarte putin pentru ca vreau sa ii dau o usoara aroma se poate pune si un strop de vin alb. Am lasat sa mai fiarba sa scada zeama si aromele sa se patrunda.
    Carnea este fiarta sosul a scazut si este legat, mamaliga este gata.
    Va poftesc la o portie de Ostropel de pui cu mamaliga si muraturi.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Crema rece cu fistic si portocale
    previous
    Crema rece cu fistic si portocale

    Add Your Comment

    Translate »