0 0
Ostropel de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gr carne de porc
100 gr-2 buc ceapa
40 gr-1 buc mic morcovi
50 gr-1 buc mic ardei kapia
300 ml suc de rosii
20 gr-2 linguri rase faina alba
1 buc foi de dafin
2-3 catei usturoi
50 ml Ulei
Piper
2 gr Sare

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ostropel de porc

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

ostropel de porc
ostropel de porc

Ostropel de porc – preparat specific romanesc

Ostropel de porc – preparat specific romanesc. Reteta Ostropel de porc este usor de gatit si nu are nevoie de multe ingrediente.

Putem manca acest Ostropel de porc cu piure sau cu mamaliga. Urmati pasii preparatului si veti afla cum se face Ostropel de porc.

Ostropelul din carne de porc se mai poate servi si cu piure.

ostropel de porc moldovenesc
ostropel de porc moldovenesc

Are un gust foarte bun si a fost apreciat de invitati.

(Visited 4,285 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Intr-o cratita cu 2-3 linguri de ulei punem carnea de porc taiata cubulete, carnea este foarte buna cu putina grasime, amestecam cu o lingura de lemn punem un capac si o lasam sa se inabuse.

2
Done

Taiem ardeiul rosu cubulete si radem morcovul pe razatoarea cu gauri mici.
Punem legumele pregatite peste carne, putina apa daca este prea scazuta zeama si acoperim.

3
Done

Ceapa taiata marunt o punem intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei si o prajim la foc mic pana devine lucioasa. Dizolvam faina in putina apa rece 1-2 linguri si o rasturnam peste ceapa. Amestecam si turnam 100ml de apa calda sau daca avem supa de carne. Lasam sa fiarba 5 min.
Scotem cu furculita o bucatica de carne si o incercam, daca este aproape fiarta punem ceapa, sucul de rosii, foaia de dafin si usturoiul taiat marunt.
Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic ca gusturile sa se intrpatrunda si sosul sa se lege si sa scada.

4
Done

Ostopelul de porc se serveste cald cu mamaliguta sau cu un piure si o salata de sazon.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

Incercati acest ostropel este foarte gustos, merge de minune cu o mamaliguta calda.

previous
Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui
next
Ciorba de perisoare de vita
previous
Paine de casa cu seminte de dovleac si floarea soarelui
next
Ciorba de perisoare de vita

Add Your Comment

Translate »