0 0
Ostropel de porc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gr carne de porc
100 gr-2 buc ceapa
40 gr-1 buc mic morcovi
50 gr-1 buc mic ardei kapia
300 ml suc de rosii
20 gr-2 linguri rase faina alba
1 buc foi de dafin
2-3 catei usturoi
50 ml Ulei
Piper
2 gr Sare

Ostropel de porc

Ostropel de porc Reteta

Features:
    Cuisine:

      ostropel de porc

      • 2H15M
      • Serves 6
      • Easy

      Ingredients

      Directions

      Share
      ostropel de porc
      ostropel de porc

      Ostropel de porc sau Tochitura Molvoveneasca

      Ostropel de porc moldovenesc – preparat specific romanesc, i se mai spune si tochitura in Moldova. Reteta cu Ostropel de porc este usor de gatit si nu are nevoie de multe ingrediente.

      Urmati pasii preparatului si veti afla Cum se face Ostropel de porc, cel mai bun sos cu carne de porc pentru piure sau mamaliga si usturoi.

      Ostropelul din carne de porc se mai poate prepara si la cuptor.

      ostropel de porc moldovenesc
      ostropel de porc moldovenesc

      Are un gust foarte bun si a fost apreciat de invitati.

       

      Va recomandam si retetele de Ostropel de pui si Ostropel de vita

      Steps

      1
      Done

      Step 1

      Intr-o cratita cu 2-3 linguri de ulei punem carnea de porc taiata cubulete, carnea este foarte buna cu putina grasime, amestecam cu o lingura de lemn punem un capac si o lasam sa se inabuse.

      2
      Done

      Taiem ardeiul rosu cubulete si radem morcovul pe razatoarea cu gauri mici.
      Punem legumele pregatite peste carne, putina apa daca este prea scazuta zeama si acoperim.

      3
      Done

      Ceapa taiata marunt o punem intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei si o prajim la foc mic pana devine lucioasa. Dizolvam faina in putina apa rece 1-2 linguri si o rasturnam peste ceapa. Amestecam si turnam 100ml de apa calda sau daca avem supa de carne. Lasam sa fiarba 5 min.
      Scotem cu furculita o bucatica de carne si o incercam, daca este aproape fiarta punem ceapa, sucul de rosii, foaia de dafin si usturoiul taiat marunt.
      Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic ca gusturile sa se intrpatrunda si sosul sa se lege si sa scada.

      4
      Done

      Ostopelul de porc se serveste cald cu mamaliguta sau cu un piure si o salata de sazon.

      ChefGeorgeta

      Recipe Reviews

      Average Rating:
      (5)
      Total Reviews: 1
      ChefGeorgeta

      Incercati acest ostropel este foarte gustos, merge de minune cu o mamaliguta calda.

      previous
      Prajitura frageda cu prune
      next
      Budinca din orez cu lapte
      previous
      Prajitura frageda cu prune
      next
      Budinca din orez cu lapte

      Add Your Comment

      Translate »