Ingredients
-
600 gr carne de porc
-
100 gr-2 buc ceapa
-
40 gr-1 buc mic morcovi
-
50 gr-1 buc mic ardei kapia
-
300 ml suc de rosii
-
20 gr-2 linguri rase faina alba
-
1 buc foi de dafin
-
2-3 catei usturoi
-
50 ml Ulei
-
Piper
-
2 gr Sare
Directions


Ostropel de porc sau Tochitura Molvoveneasca
Ostropel de porc moldovenesc – preparat specific romanesc, i se mai spune si tochitura in Moldova. Reteta cu Ostropel de porc este usor de gatit si nu are nevoie de multe ingrediente.
Urmati pasii preparatului si veti afla Cum se face Ostropel de porc, cel mai bun sos cu carne de porc pentru piure sau mamaliga si usturoi.
Ostropelul din carne de porc se mai poate prepara si la cuptor.


Are un gust foarte bun si a fost apreciat de invitati.
Va recomandam si retetele de Ostropel de pui si Ostropel de vita
Steps
1
Done
|
Step 1 |
2
Done
|
|
3
Done
|
Ceapa taiata marunt o punem intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei si o prajim la foc mic pana devine lucioasa. Dizolvam faina in putina apa rece 1-2 linguri si o rasturnam peste ceapa. Amestecam si turnam 100ml de apa calda sau daca avem supa de carne. Lasam sa fiarba 5 min. |
4
Done
|
Ostopelul de porc se serveste cald cu mamaliguta sau cu un piure si o salata de sazon. |