0 0
Muraturi in saramura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Muraturi in saramura

Acrisoare si picante

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

muraturi- vezi retetamuraturi in saramura

Sau  cum se mai spune gogonele verzi si rozalii in saramura.

Muraturi gustoase si sanatoase, aromate si crocante. Le pregatim de toamna in borcane sau bidoane si le depozitam in camara sau in locuri racoroase.

Alegem muraturi sanatoase tari si fara pete. Pe langa sarea mare grunjoasa care se adauga in apa la fiert si condimentele folosite sunt importante, frunzele de visin, hreanul, usturoiul, ardeiul iute, frunzele de telina si radacina de telina, vor da gust si aroma muraturilor.

100% naturale, fara conservant, fara otet, muraturile sunt sarace in calorii, contin probiotice naturale care intaresc imunitatea organismului.

Asezam in borcane muraturile, morcovii, telina , sfecla rosie, frunzele de telina, usturoiul si ardeiul iute astfel incat sa nu lasam mult spatiu intre ele. Punem apa la fiert si vom respecta cantitatea de sare la un litru de apa, ca si exemplu la un borcan de 10l vom pune 5l de apa la fiert si 5 linguri cu sare mare neiodata.  Apa fiarta se toarna in borcane putin cate putin peste muraturi. Se acopera cu o folie sau cu o farfurie pana a doua zi cand se completeaza cu saramura daca este necesar. Se pune deasupra muraturilor hrean taiat pe lungime sau au aparut acum in magazine si vi-l recomand <Presator pentru muraturi> diferite marimi care tin muraturile in saramura. Borcanele sigilate se depoziteaza in beci sau in camara. Daca punem muraturile in bidoane de plastic nu turnam apa clocotita, o lasam sa se mai raceasca. Borcanele din sticla se pun pe cutite din inox. Muraturile puse cu apa fiarta nu se mai vantura.

Muraturile sunt preferatele familiei mele, am cules din luna septembrie gogonele parguite si le-am pus la murat, s-au terminat. Asteptam sa le savuram pe acestea.


Steps

1
Done

Cantitatile nu le-am trecut pentru ca fiecare gospodina isi pune in camara cate muraturi doreste. Alegem muraturi sanatose, tari si fara pete, verzi si roze. Curatam si taiem morcovii, telina radacina, sfecla rosie si hreanul. Spalam frunzele de telina si de visin.

2
Done

In borcanele spalate punem muraturile si legumele incercand sa lasam spatiu cat mai putin intre ele.
Strecuram in borcan printre frunzele de telina 2-3 catei de usturoi si 1-2 ardei iuti. Punem apa la fiert si respectam proportia de 1lingura de sare la 1l de apa.

3
Done

Cand apa a clocotit o turnam in borcan putin cate putin pana acoperim muraturile. Atentie sa nu spargem borcanul, punem sub borcan cutite sau furculite de inox. Acoperim cu o farfuriuta pana a doua zi, nu inlaturati spuma care se formeaza.

4
Done

Se completeaza cu saramura a doua zi se pun bete de marar sau de hrean pentru a le tine in saramura sau presator special pentru borcane se leaga cu o folie si se depoziteaza la racoare.
Am pus si un butoias de pepeni, muraturi si conopida, am adaugat pe langa ingredientele de la muraturi bete de marar uscat si frunze de stejar. Sunt un deliciu, le putem consuma cu o friptura, omleta, tochitura sau o iahnie de fasole.

5
Done

Muraturi puse in luna septembrie.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
garnitura de orez si legume-reteta
previous
Garnitura de orez cu legume
zarzavat cu sare pentru ciorbe si supe-vezi reteta
next
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe
garnitura de orez si legume-reteta
previous
Garnitura de orez cu legume
zarzavat cu sare pentru ciorbe si supe-vezi reteta
next
Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe

Add Your Comment

Translate »