0 0
Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr unt 60% grasime
250 gr Faina
3 buc oua doar galbenusul
100 gr zahar farin
2 linguri Zahar
125 ml Lapte
100 ml frisca lichida
2 linguri amidon
50 gr Zahar vanilat

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie

Cuisine:

    minitarte delicioase cu fructe de sezon

    • 45 min
    • Serves 12
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie

    Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie – desert fin si rafinat, usor de preparat.

    Cu cateva mini tarte, crema de vanilie amestecata cu frisca, capsuni si frunzulite de menta putem prepara un desert delicios. Gasim in comert tarte mici numai bune gata de umplut cu diverse umpluturi dar va recoman sa le pregatiti in casa.

    mini tarta cu crema de vanilie si capsuni-reteta
    mini tarta cu crema de vanilie si capsuni-reteta

    Puteti inlocui capsunile cu fructe de sezon.

     

    Cum se prepara Mini tarte cu capsuni si crema de vanilie gasiti in pasii de mai jos.

     

    mini tarta cu capsuni-reteta
    mini tarta cu capsuni-reteta

    (Visited 319 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Intr-un castron punem faina si o amestecam cu zaharul farin, 1 galbenus si untul rece taiat cubulete, amestecam cu degetele pana se formeaza un aluat nisipos in care punem 3 linguri de apa rece si framantam in castron apoi pe masa cu putina faina. Aluatul devine omogen, moale ca o plastelina si nu se lipeste de maini, facem o bila si il punem intr-o folie alimentara si il lasam in frigider 30 min.

    2
    Done

    Pasul 2

    Punem laptele la fiert cu zahar vanilat sau daca aveti puteti pune o pastaie de vanilie si il lasam sa se raceasca putin.Cat timp aluatul este la rece preparam crema de vanilie astfel: frecam galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma adaugam amidonul si turnam laptele putin cate putin, punem vasul la foc mic si amestecam continu pana se ingroasa crema.
    Rasturnam crema intr-un castron o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

    3
    Done

    Pasul 3

    Intindem aluatul pe masa infainata intr-un strat nu foarte suptire si decupam forme rotunde cu care invelim interiorul formelor, intepam aluatul cu furculita pentru a nu se unfla la copt, daca nu doriti sa intindeti aluatul puteti sa il faceti sul si sa il impartiti in 12 bilute cu care modelam formele de tarta. Coacem 15 min in cuptorul incalzit la foc mijlociu.

    4
    Done

    Pasul 4

    Batem frisca lichida si o amestecam cu crema de vanilie. Lasam minitartele sa se raceasca si le umplem cu ajutorul unui pos cu crema de vanilie si ornam cu capsuni si frunze de menta.
    Reci sunt delicioase.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Sarmale de post cu soia granule
    next
    Cheesecake oreo cu capsuni
    previous
    Sarmale de post cu soia granule
    next
    Cheesecake oreo cu capsuni

    Add Your Comment

    Translate »