0 0
Manzat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Manzat

  • Medium

Directions

Share

Comparatie dintre carnea de manzat si carnea de vita

Manzat sau carnea de vita. Carnea de vită și mânzatul sunt alegeri comune atunci când se selectează carnea roșie pentru a fi inclusă în regimul alimentar. Angus, Texas Longhorn, Argentina și Wagyu sunt unele dintre cele mai familiare rase folosite pentru carnea de vită. Carnea de manzat este carnea de la bovinele tinere de sex masculin, de obicei, mai mici de 20 de săptămâni. Carnea de manzat și carnea de vită au nutrienți, vitamine și minerale.

Manzat
Manzat

Conținutul de grăsimi din carnea de manzat și de vită

Dintr-o 100g carne de manzat, se află 5,38 grame de grăsime și numai 2,15 grame de grăsimi saturate. Grasimile saturate ar trebui să fie limitate în dietă. Carnea de manzat are 114 miligrame de colesterol, care reprezintă 38% din valoarea zilnică. În comparație cu carne de vită, are mai puțină grăsime, 4,53 grame de grăsime și numai 1,632 grame de grăsimi saturate. Carnea de vită are, de asemenea, mai puțin colesterol – 77 miligrame.

Proteine ​​din carnea de manzat și carnea de vită

Atât carnea de manzat, cât și carnea de vită au aceeași cantitate de proteine. Carnea de manzat are 30,7 grame de proteine, iar carnea de vită are 30,3 grame de proteine dintr-o 100 g carne.

Continutul de calorii

Carnea de manzat și carnea de vită are aproximativ 8% din totalul caloriilor zilnice pe baza unei diete de 2.000 de calorii. O bucată 100 g de carne de manzat are 179 calorii. Aceeași cantitate carne de vită conține 170 de calorii.

Conținutul de vitamine din carnea de manzat și de vită

Carnea roșie este o sursă bună de vitamine B care sunt necesare pentru sistemele energetice și metabolismul. Există 0,99 micrograme de B-12 în carne de manzat, comparativ cu 2,28 micrograme la carnea de vită. Cantitatea de tiamină din fiecare este similară – 0,051 miligrame în carne de manzat și 0,06 miligrame la carnea de vită. Carnea de manzat are 0,288 miligrame de riboflavină, în timp ce carnea de vită are 0,213 miligrame. Carnea de manzat are 45% din doza de niacin cu 8,976 miligrame. Aceeași bucată de carne de vită are 3.196 miligrame de niacină. Carnea de manzat are 0,867 miligrame de acid pantotenic, iar carnea de vită are 0,315 miligrame. Atât carnea de manzat, cât și carnea de vită au cantități similare de vitamina B-6 – 0,306 miligrame în carne de manzat și 0,238 miligrame la carnea de vită. În ceea ce privește alte vitamine, atat carnea de manzat, cat si carnea de vită sunt surse bune de vitamina A, E sau D. Există o cantitate mică de vitamina K în carne de vită și 5,95 micrograme in carnea de manzat.

Minerale din carnea de manzat și de vită

Carnea de manzat are 57 miligrame de sodiu, iar carnea de vită are 38 miligrame de sodiu. Ca sursă de fier, carnea de manzat are 1,12 miligrame dintr-o 100g carne si 2,78 miligrame de fier în aceeași bucată de carne de vită fiartă. Există 3,37 miligrame de zinc în carne de manzat și 3,83 miligrame de carne de vită.

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crochete de cascaval
previous
Crochete de cascaval
Tort egiptean
next
Tort egiptean
Crochete de cascaval
previous
Crochete de cascaval
Tort egiptean
next
Tort egiptean

Add Your Comment

Translate »