0 0
Mancare la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mancare la cuptor

  • Medium

Directions

Share

Este sanatos sa gatim mancare la cuptor?

Mancare la cuptor sanatoasa. Atunci când pregătiți o masă sănătoasă, metoda dvs. de gătit este la fel de importantă ca și ingredientele dumneavoastră. Intelegand tipurilor de alimente pe care le puteți găti într-un cuptor, precum și a metodelor de preparare sănătoase, veți putea mânca mâncăruri sănătoase. Sfaturi utile pentru gatit mancare la cuptor.

Mancare la cuptor
Mancare la cuptor

Cuptor convențional vs. alte metode de gătit

Fiecare gram de grasime pe care il folositi la gatit adauga 14 g de grasime si aproximativ 100 de calorii. Gatirea la cuptor cu alimente nu necesită de obicei adăugarea de grăsimi suplimentare. Multe feluri de mâncare, care sunt în mod obișnuit consumate prăjite, cum ar fi cartofi prajiti sau parmezan de pui, necesită mult mai putin ulei.

Ingrediente sănătoase

Metoda dvs. de gătit este la fel de sănătoasă ca și ingredientele dumneavoastră. Cand gătiti în cuptor, păstrați carnea umezita prin adăugarea de supă cu conținut scăzut de grăsimi, suc de lămâie, vin sau suc de roșii în tigaie. Alegeți rețete de cereale integrale pentru produse de panificație și înlocuiți untul cu banane strivite sau sos de mere pentru a reține umezeala fără a adăuga grăsime.

Alimente de evitat

Utilizarea unui cuptor convențional nu necesită gadaugarea de grasimi pentru ca multe feluri de mâncare populare sunt bogate în calorii și grăsimi. Când vă planificați o masa sănătoasă, sa va feriti de vasele umplute cu supe cremoase, brânză, ouă, orez alb sau fidea de ou. Înlocuițile cu  supele cu conținut scăzut de grăsimi, albușuri de ou, orez brun sau tăiței întregi de grâu și săriți brânza dacă doriți să reduceți cantitatea de grăsimi și de calorii. Evitați produsele coapte și deserturile pline de zahăr, unt și ulei.

Sfaturi pentru gătit mancare la cuptor

Când coaceți sau prăjiți carne sau pește în cuptorul convențional, așezați alimentele pe un suport sau într-o tavă pentru a permite ca orice grăsime să se scurgă. Îndepărtați orice grăsime și piele vizibila. Dacă utilizați ulei, alegeți unul scăzut în grăsimi trans sau saturate, cum ar fi ulei de măsline sau de canola. Se condimentează cu ierburi proaspete, sucuri sau vin pentru a reduce sarea și grăsimile, adăugând în același timp aromă.

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tort de morcovi
previous
Tort de morcovi
Mancare de dovlecei
next
Mancare de dovlecei
Tort de morcovi
previous
Tort de morcovi
Mancare de dovlecei
next
Mancare de dovlecei

Add Your Comment

Translate »