0 0
Mancare fara carne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mancare fara carne

Features:
  • Medium

  Directions

  Share

  Avantajele mancarii fara carne

  Deși este posibil să nu vă puteți imagina sa renunțati la bacon sau brânzeturi, trecerea la o dietă bazată pe plante poate avea avantaje sănătoase și nutriționale. În multe cazuri, vă puteți îmbunătăți factorii de risc pentru o varietate de boli și probleme de sănătate, reducând pur și simplu cantitatea de carne pe care o consumați, chiar dacă nu o renunțați în întregime.

  Mancare fara carne
  Mancare fara carne

  Controlul greutății

  Mâncarea fara carne oferă mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv cele asociate cu controlul greutății. Vegetarienii tind să consume mai puține calorii, mai puține grăsimi și să aibă un indice de masă corporală mai scăzut. IMC este o estimare a nivelului de grăsime corporală. Carnea și produsele lactate, sunt bogate în grăsimi, în special grăsimi saturate și colesterol. Grasimile suplimentare din aceste alimente nu cresc doar consumul de calorii, ele cresc riscul bolilor cronice.

  Prevenirea bolilor

  Mancarea fara carne poate reduce riscurile de cancer, boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet, pietre la rinichi, calculi biliari și osteoporoză. Consumul mai multor fructe și legume poate reduce riscurile de colesterol ridicat, infarct miocardic și accident vascular cerebral. Scăderea acestor factori de risc se datorează, în parte, scăderii aportului de colesterol, deoarece produsele alimentare pe bază de plante sunt lipsite de colesterol, iar produsele lactate tind să fie mai scăzute decât colesterolul decât carnea.

  Beneficii economice

  Consumul mai mic de produse din carne sau eliminarea completă a acestora din dieta dvs. în favoarea produselor alimentare pe bază de plante puteti face o economie de la câtiva lei pe masă la sute de lei pe lună, pe lângă reducerea costurilor de producție a alimentelor. Pentru a produce 2.000 de calorii de carne de vită – cerința medie zilnică de calorii pentru o persoană – o vaca trebuie să consume 20.000 de calorii de porumb. Proteina este o componentă nutrițională majoră a cărnii. Bovinele produc 40 kilograme de proteine ​​pe hectar pe an. Dacă produsele din soia fac parte din dieta dvs. vegetariană, creșteți beneficiile economice ale consumului de carne, deoarece soia produce 200 kilograme de proteine ​​pe an. Chiar dacă proteina din soia nu furnizeaza toti  aminoacizii care o fac o proteină completă, veți reduce costurile de producție a alimentelor.

  Alina Retete

  Recipe Reviews

  There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
  previous
  Salata de spanac si cruditati
  Mancare de linte rosie
  next
  Mancare de linte rosie
  previous
  Salata de spanac si cruditati
  Mancare de linte rosie
  next
  Mancare de linte rosie

  Add Your Comment

  Translate »