• Home
  • Mancare de fasole verde
0 0
Mancare de fasole verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mancare de fasole verde

  • Medium

Directions

Share

 Motive sa consumati fasole verde

Beneficiile pentru sănătate ale fasolei verzi includ un risc redus de boli de inimă și cancer de colon, precum și de diabet zaharat controlat. Ele dau un impuls sistemului imunitar și contribuie la eliminarea radicalilor liberi nocivi. Aceste fasole ambalate cu nutrienți oferă, de asemenea, beneficii pentru ochi și oase, în timp ce reglează procesele digestive. De asemenea, s-a demonstrat că acestea reduc riscul apariției malformațiilor congenitale pentru femeile însărcinate. Această alegere dietetică cu conținut scăzut de calorii este excelentă pentru a obține vitamine și minerale fără a adăuga kg nedorite.

Mancare de fasole verde
Mancare de fasole verde

Ce este fasolea verde?

Fasolea verde este parte a familiei fasolei comune(Phaseolus vulgaris) și este foarte parte populară in dietelor din întreaga lume. Există mici variații ale formei în diferite zone de cultivare, iar fasolea verde poate fi numită prin nume diferite, inclusiv fasole franceză, fasole fină, mazare, în funcție de locul în care le consumați. Există aproximativ 150 de soiuri de fasole verde din întreaga lume, care vin în toate formele și culorile, chiar violet! În ciuda aspectului variabil al fasolei, conținutul lor nutrițional și beneficiile pentru sănătate rămân similare.

Beneficiile nutriționale ale fasolei verzi sunt greu de argumentat. Aceste fasole delicioase și crocante sunt bogate în calorii și grăsimi și nu conțin colesterol. Conținutul de fibre este foarte ridicat și oferă, de asemenea, o parte din cerințele zilnice de proteine. De asemenea, acționează ca o sursă ușoară pentru obținerea vitaminelor precum vitamina A, C, K, B6 și acidul folic. În ceea ce privește mineralele, boabele verzi sunt o sursă bună de calciu, siliciu, fier, mangan, potasiu și cupru.

Beneficiile de sănătate ale fasolei verzi

Fasolea verde oferă o multitudine de substanțe nutritive, pe lângă faptul că este un element versatil și delicios în multe preparate culinare. Să examinăm în detaliu întreaga gamă de beneficii.

Reduce bolile cardiace

Fasolea verde poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima datorita nivelurilor ridicate de flavonoizi. Flavonoidele sunt antioxidanți polifenolici, care se găsesc frecvent în fructe și legume. Ei au niveluri ridicate de flavonoide și acești antioxidanți au anumite proprietăți antiinflamatorii. Subiecții de testat cu niveluri ridicate de flavonoide au prezentat rezultate antitrombotice, prevenind formarea cheagurilor de sânge în artere și vene. Bolile cardiovasculare, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de obicei de activitatea trombotică, ceea ce înseamnă că un volum sănătos de mancare de fasole verde și flavonoide într-o dietă poate ajuta la prevenirea unor astfel de afecțiuni.

Previne cancerul de colon

Studiile recente au arătat că consumul de mancare de fasole verde este benefic pentru prevenirea polipilor precancerosi care în mod obișnuit duc la apariția cancerului de colon. Multe studii au încercat să coreleze consumul de fasole uscată cu prevenirea cancerului, cu rezultate limitate. Cu toate acestea, noi dovezi sugerează că creșterea consumului de mancare de fasole verde în dietă poate reduce riscul recidivării cancerului adenom și a cancerului colorectal. În al doilea rând, conținutul ridicat de fibre din fasole verde poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra sistemului digestiv. Multe tipuri de fibre pot ușura procesul digestiv și pot promova mișcările intestinului, ceea ce scade stresul asupra tractului intestinal. Anumite studii au arătat o corelație pozitivă între creșterea aportului de fibre și reducerea cancerului de colon, dar, din nou, cercetările în profunzime sunt încă efectuate.

Regleaza glicemia

Aceste legume bogate în energie au fost demonstrate pentru a ajuta la gestionarea și reglarea simptomelor diabetului la mulți pacienți. Anumite studii au arătat o influență hipoglicemică definitivă asupra pacienților cu diabet zaharat. Diabetul este o afecțiune care necesită menținerea constantă a nivelurilor de zahăr din sânge la un nivel normal, astfel încât organismul să poată îndeplini sarcinile necesare. Regulatorii naturali ai diabetului sunt rare, iar legătura dintre fasole și plante similare cu controlul sau prevenirea precoce a diabetului zaharat este o veste bună pentru mulți oameni.

Creste  Imunitatea

Prezența diferiților antioxidanți ai sistemului imunitar în fasole verde este bine cunoscută, dar, pe măsură ce se realizează mai multe cercetări asupra beneficiilor acestora, devine evident că există mult mai multe proprietăți antioxidante decât cele cunoscute. Antioxidanții sunt compuși benefic în organismul nostru, care caută radicali liberi periculoși și sunt eliminati din sistemul nostru înainte de a putea provoca o boala sau afecțiuni ale țesuturilor. Fasolea verde este o sursă bună de flavonoide și carotenoide, dar varietatea acestor pigmenți nu a fost cunoscută anterior. Flavonoidele conțin antioxidanți de bază cum ar fi quercetin și kaempferol, dar și mai utili și mai buni, cum ar fi catehina și epicatehina. Sa demonstrat că Catehina reduce severitatea mișcărilor. Carotenoizii din fasole verde conțin antioxidanți precum beta-caroten și luteină.

Ingrijirea ochilor

Anumite carotenoide specifice care se găsesc în fasole verde pot preveni degenerarea maculară, ceea ce reprezintă o scădere a vederii și a funcției oculare. Luteina și Zeaxantinul se concentrează asupra maculei de pe ochi și joacă un rol esențial în prevenirea stresului asupra funcționării interioare a ochiului. Asigurarea faptului că aceste niveluri de carotenoide rămân puternice pentru a preveni deteriorarea vederii este unul din multele beneficii ale includerii fasolei verzi în dieta dvs.

Sănătatea oaselor

Calciul, găsit în fasole verde, este integrat în prevenirea deteriorării osoase și a osteoporozei. Aceste fasole conțin, de asemenea, vitamina K, A și siliciu. Deficiențele în multe dintre aceste compuși au fost legate de pierderea osoasă crescută, rezistența și durabilitatea. Siliconul nu este cel mai des întâlnit mineral, iar cantitățile semnificative sunt relativ rare în majoritatea alimentelor. Cu toate acestea, boabele verzi sunt o mare sursa de siliciu, care este un element cheie in regenerarea oaselor si sanatatea globala a oaselor.

Tratarea problemelor gastrointestinale

Fasolea verde este ambalata cu fibre, care este un compus foarte benefic in corpurile noastre. Prin menținerea unei cantități suficiente de fibre în dietele noastre, suntem capabili să ușuram anumite probleme digestive precum constipația, hemoroizii, ulcerele și boala de reflux gastroesofagian. Aceste condiții variază de la iritante ușoare la potențial periculoase pentru viață, iar cantitatea de fibre consumate este un element cheie în prevenirea lor. Într-o porție normală de mancare de fasole verde, care este de 110 grame, puteți obține 15% din cantitatea zilnică de fibră recomandată. Acestea sunt una dintre cele mai bune legume pentru a vă menține stomacul în stare de funcționare corectă.

Îngrijire prenatală

Fasolea verde reprezintă o sursă importantă de acid folic, care joacă un rol-cheie într-un număr de procese interne, dar nici unul nu este mai important decât protejarea sugarilor în uter. Nivelurile de acid folic în corpul unei femei sunt vitale pentru dezvoltarea normală și sănătoasă a fătului în uter, în special pentru prevenirea defectelor tubului neural. Fasolea verde oferă o modalitate ușoară și delicioasă de a menține nivelurile ridicate de acid folic și de a vă asigura un copil sănătos și fericit.

Efecte secundare

Fasolea verde este una dintre aceste alimente cu foarte puțini factori de risc, dar există întotdeauna anumite lucruri de care trebuie să fii precaut. Acidul fitic este prezent în fasole verde și poate contribui la deficiențe nutritive atunci când este consumat în exces. Acidul fitic se leagă de calciu, zinc și alte minerale importante și nu le permite să fie absorbite de organism. Deși nivelurile de fitat din fasole verde sunt relativ scăzute, dacă suferiți de alte afecțiuni care cauzează o deficiență minerală, adăugarea de acid fitic poate să nu fie cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. De asemenea, boabele gatite sau inmuiate in apa reduc semnificativ cantitățile de acid fitic, așa că evitați să le consumați crude dacă sunteți preocupat de nivelurile de acid fitic.

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Paste carbonara
previous
Paste carbonara
Pastrav la cuptor
next
Pastrav la cuptor
Paste carbonara
previous
Paste carbonara
Pastrav la cuptor
next
Pastrav la cuptor

Add Your Comment

Translate »