0 0
Mancare de conopida

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mancare de conopida

Features:
    • Medium

    Directions

    Share

    Mancare de conopida, beneficii, nutritie si retete

    Mancare de conopida de post.Conopida este adesea considerată una dintre cele mai sănătoase alimente de pe pământ și există un motiv bun pentru aceasta. Cu o bogată cantitate de substanțe fitochimice care promovează sănătatea, un nivel ridicat de compuși antiinflamatori și capacitatea de a îndepărta cancerul, bolile de inimă, boala cerebrală și chiar creșterea în greutate. Mancare de conopida: metode de gatit.

    Mancare de conopida
    Mancare de conopida

    100 grame de conopidă cruda conține aproximativ:

    • 25 de calorii     
    • 5,3 grame de carbohidrați     
    • 2 grame de proteine     
    • 0,1 grame de grăsime     
    • 2,5 grame fibră     
    • 46,4 miligrame de vitamina
    • 16 micrograme vitamina K
    • 57 micrograme acid folic
    • 0,2 miligrame de vitamina B6
    • 303 miligrame potasiu
    • 0,2 miligrame de mangan
    • 0,7 miligrame de acid pantotenic
    • 0,1 miligrame tiamină
    • 0,1 miligrame riboflavină
    • 15 miligrame de magneziu
    • 44 miligrame fosfor

    Beneficiile conopidei   

    •  Ajută la reducerea riscului de cancer     
    • Combate inflamația     
    • Reduce riscul pentru boli de inima si tulburari cerebrale     
    • Oferă niveluri ridicate de vitamine și minerale (în special vitamina C și vitamina K)     
    • Îmbunătățește digestia și detoxifierea     
    • Ajută la scăderea în greutate     
    • Ajută la echilibrarea hormonilor    
    • Păstrează sănătatea ochilor

    Mancare de conopida: cele mai bune moduri de gatire

    Procesul de fierbere a apei are cel mai mare impact asupra reducerii substanțelor nutritive ale conopidei. Acesta metoda a cauzat pierderi semnificative de materie uscată, proteine ​​și conținuturi minerale și fitochimice (aproximativ 20% până la 30% pierdere a anumitor substanțe nutritive după cinci minute de fierbere, 40% până la 50% după 10 minute și 75% după 30 de minute).

    Conopida își menține nutrienții cel mai bine atunci când este ușor amestecat-prăjit. Acesta metoda de gătit a menținut extractul metanolic de conopidă proaspătă și s-a păstrat în mod semnificativ activitatea antioxidantă.

    Cea mai bună metodă de gătit conopida pare să fie prajirea rapida pe aragaz, cu puțină apă, bulion, suc de lamaie sau o sursă sănătoasă de grăsime, care poate face ca nutrienții săi să fie bine absorbiți. Bineînțeles,conopida cruda, înmuiata într-un hummus sănătos sau într-un alt tip de sos, își păstrează, de asemenea, substanțele nutritive.

    (Visited 218 times, 1 visits today)

    Alina Retete

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Ciorba de linte
    Bors de peste
    next
    Bors de peste
    previous
    Ciorba de linte
    Bors de peste
    next
    Bors de peste

    Add Your Comment

    Translate »