• Home
  • Mancare de ciuperci
0 0
Mancare de ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mancare de ciuperci

  • Medium

Directions

Share

Valoarea nutritionala a ciupercilor

Mancare de ciuperci gustoasa. Ciupercile sunt clasificate ca legume în lumea alimentelor, dar nu sunt plante tehnice. Acestea aparțin regatului fungi. Deși nu sunt legume, ciupercile oferă mai mulți nutrienți importanți. Aici gasiti beneficiile din mancare de ciuperci.

Cheia pentru a obține suficiente vitamine și minerale în dieta este de a consuma o varietate colorată de fructe și legume. În multe cazuri, un aliment lipsit de culoare nu are, de asemenea, nutrienți necesari, ciupercile comestibile, care sunt de obicei albe, dovedesc tocmai contrariul.

Mancare de ciuperci
Mancare de ciuperci

Beneficiile pentru sanatate din mancarea de ciuperci

Cancer

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, la fel ca morcovii, roșiile, ardeiul verde și roșu, dovleci, fasole verde, dovlecei și alte alimente întregi. Antioxidanții sunt substanțe chimice care scapă de radicalii liberi. Seleniul este un mineral care nu este prezent în majoritatea fructelor și legumelor, dar poate fi găsit în ciuperci. Acesta joacă un rol în funcția de enzime hepatice și ajută la detoxificarea unor compuși care provoacă cancer în organism. În plus, seleniul previne inflamația și, de asemenea, scade ritmurile de creștere a tumorii. De asemenea, sa demonstrat că vitamina D din ciuperci inhibă creșterea celulelor canceroase prin contribuția la reglarea ciclului de creștere celulară. Plasarea ciupercilor proaspăt tăiate la soare crește semnificativ conținutul lor de vitamina D. Acidul folic din ciuperci joacă un rol important în sinteza și repararea ADN-ului, împiedicând astfel formarea de celule canceroase din mutațiile din ADN.

Sanatatea inimii

Conținutul de fibre, potasiu și vitamina C în ciuperci contribuie la sănătatea cardiovasculară. Potasiul și sodiul lucrează împreună în organism pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Consumul de ciuperci, bogate în potasiu și scăzut în sodiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea riscului de hipertensiune arterială și de boli cardiovasculare. În plus, un aport de 3 grame de beta-glucani pe zi poate reduce nivelurile de colesterol din sânge cu 5 procente.

Profilul nutrițional al ciupercilor

Ciupercile sunt în mod natural scăzute în sodiu, grăsimi, colesterol și calorii și au fost adesea denumite “alimente funcționale”. Pe lângă faptul că oferă hrană de bază, ele ajută la prevenirea bolilor cronice datorită prezenței antioxidanților și a fibrelor dietetice benefice, cum ar fi chitina și beta-glucani. O ceașcă de ciuperci albe crude tăiate conține:     

  • 15 calorii    
  • 0 grame de grăsime     
  • 2,2 grame de proteine     
  • 2,3 grame de carbohidrați, inclusiv 0,7 grame de fibre și 1,4 grame de zahăr

Există o mare varietate de ciuperci, dar majoritatea oferă aproximativ aceeași cantitate de nutrienți pe porție, indiferent de forma sau dimensiunea lor.

Vitamine si minerale

Ciupercile sunt bogate in vitamine B, cum ar fi riboflavina (B2), acidul folic (B9), tiamina (B1), acidul pantotenic (B5) si niacina B3). Vitaminele B ajută organismul să obțină energie din alimente și ele ajută la formarea celulelor roșii din sânge. Un număr de vitamine B, de asemenea, par a fi importante pentru un creier sănătos. Femeile gravide sunt sfătuite să ia acid folic, sau folat, în timpul sarcinii, pentru a stimula sănătatea fătului. Ciupercile sunt, de asemenea, singura sursă de vitamina D non-fortificată dietetică. Produsele lactate sunt în mod normal o sursă bună de vitamina D, dar veganii nu consumă niciun produs animal, deci ciupercile pot oferi o sursă alternativă de vitamină importantă. Mai multe minerale care pot fi dificil de obținut într-o dietă vegană, cum ar fi seleniu, potasiu, cupru, fier și fosfor, sunt disponibile în ciuperci. Beta-glucani sunt un tip de fibră care se găsește în pereții celulari ai multor tipuri de ciuperci. Recent, beta-glucanele au făcut obiectul unor studii ample care sugerează că pot îmbunătăți rezistența la insulină și nivelurile de colesterol din sânge, reducând riscul de obezitate și oferind o creștere a imunității. Ciupercile conțin, de asemenea, colina, un nutrient important care ajută la somn, mișcare musculară, învățare și memorie. Colina ajută la menținerea structurii membranelor celulare, ajută la transmiterea impulsurilor nervoase, sprijină absorbția adecvată a grăsimilor și reduce inflamația cronică.

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mancare de stevie
previous
Mancare de stevie
next
Racitura de porc
Mancare de stevie
previous
Mancare de stevie
next
Racitura de porc

Add Your Comment

Translate »