• Home
  • Mancare chinezeasca
0 0
Mancare chinezeasca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mancare chinezeasca

  • Medium

Directions

Share

Mâncarea chinezească

Mâncarea chinezească este renumită în întreaga lume, însă este posibil să fiți șocați de gama surprinzătoare și de varietatea de ingrediente dacă ați mâncat doar în restaurantele chinezești din străinătate. Mâncarea chinezească are nenumărate feluri de mâncare delicioase și fantastice. Și oamenii din diferite zone au diferite tipuri de bucătărie, care pot fi blande, dulci, sărate, picante sau acre.

Tipurile de alimente regionale din China

Alimente din China de Nord

Alimente din China de Nord
Alimente din China de Nord

Sărate, simple, mai puțin legume cu grâu ca alimente discontinue. Mancarurile care folosesc grâu ca ingredient principal, cum ar fi tăițele și găluștele, sunt predominante acolo.

Mâncare din China de Vest

Mâncare din China de Vest
Mâncare din China de Vest

Mancare  hrănitoare

Mâncare din China de Est

Mâncare din China de Est
Mâncare din China de Est

Dulce și ușoară

Mâncare din China Centrală

Mâncare din China Centrală
Mâncare din China Centrală

Mancare picantă, cu o mulțime de condimente

Mâncare din China Sudica

Mâncare din China Sudica
Mâncare din China Sudica

Acru, iar multe minorități mănâncă chilii în fiecare zi

Alimente de bază

Orezul

Orezul este un aliment major de bază pentru oamenii din zonele de cultivare a orezului din sudul Chinei. Orezul fiert, de obicei orezul alb, este cel mai frecvent consumat. Oamenii din sudul Chinei preferă, de asemenea, să folosească orezul pentru  micul dejun. Orezul este folosit și pentru producerea berii, vinurilor și oțeturilor. Orezul este unul dintre cele mai populare alimente din China și este folosit în multe feluri de mâncare. Orezul lipicios este o varietate de orez folosită în multe specialități chinezești.

Graul

În zonele de creștere a grâului din China de Nord, oamenii se bazează în mare măsură pe alimentele pe bază de făină, cum ar fi fidea, bing (pâine), jiaozi (un fel de găluște chinezești) și mantou (un tip de chifle aburite).

Taietei

Taietei chinezești sunt uscate sau proaspete într-o varietate de mărimi, forme și texturi și sunt deseori servite în supe sau prajite ca toppinguri. Unele soiuri, cum ar fi Shou Mian (taitei de longevitate), sunt un avatar de viață lungă și sănătate bună în conformitate cu tradițiile chineze. Tăiței pot fi serviti la cald sau la rece, cu diferite topping-uri, cu bulion și ocazional uscate. Taietei sunt făcuti în mod obișnuit cu făină de orez sau făină de grâu, dar alte făine, cum ar fi soia, sunt de asemenea folosite în grupuri minore.

Produse din soia

Tofu este facut din soia și este un alt produs alimentar popular care furnizează proteine. Procesul de producție al tofu-lui variază de la o regiune la alta, ducând la diferite tipuri de tofu cu o gamă largă de texturi și gusturi. Alte produse precum laptele de soia, pasta de soia, uleiul de soia și sosul de soia fermentat sunt, de asemenea, importante în gătitul chinezesc.

Tofu imputit este un tofu fermentat. Ca brânza albastră sau ca fructul durian, are un miros foarte distinct, tare și puternic. Tofu tare imputit este adesea prăjit impreuna cu sos de soia sau condiment sărat. Tofu moale imputit  este folosit de obicei pe chiflele aburite.

Deserturi și gustări

În general, fructele de sezon servesc ca cea mai comună formă de desert consumate după cină.

Dim Sum (点心), inseamna initial o portie mica de mancare, se poate referi la desert, produse de patiserie. Mai târziu, tian dian (甜点) și gao dian (糕点) sunt folosite pentru a descrie deserturile și produsele de patiserie.

Deserturile chinezești sunt alimente dulci și mâncăruri care sunt servite cu ceai, de obicei în timpul mesei sau la sfârșitul meselor în bucătăria chineză.

Produsele de patiserie sunt folosite pentru sărbătorirea festivalurilor tradiționale. Cea mai faimoasă este tortul de luna, folosit pentru a sărbători Festivalul Mijlocul toamnei.

Există o varietate largă de deserturi chinezești, care includ, în special, gustări dulci și fierte afumate. Bing este un termen umbrelă pentru toate tipurile de pâine în chineză, inclusiv produse de patiserie și dulciuri. Acestea sunt confecții pe bază de făină de grâu coapte, cu diferite umpluturi, inclusiv pastă de fasole roșie, jujube și diverse altele. Su (酥) este un alt tip de produse de patiserie cu mai multă cantitate de ulei, făcând confecționarea mai friabilă. Bomboanele și dulciurile chinezești, numite táng (糖), sunt de obicei făcute cu zahăr din trestie de zahăr, zahăr din malț, miere, nuci și fructe. Gao sau Guo sunt gustări pe bază de orez care sunt în mod obișnuit aburite și pot fi făcute din orez coajă sau normal.

Supe

În unele părți ale Chinei de Sud, se servesc supe între mâncărurile reci și mâncărurile principale. În restul părții chinezești, se servesc supele între felul principală și alimentele de baza, înainte de deserturi sau salată de fructe.

Mâncărurile reci

Mâncărurile reci sunt servite, de obicei, înainte de masa principală. În afară de salată și murături ca aperitive, ele pot varia de la jeleu, tofu, salată de tăiței, carne gătită și cârnați, până la meduze sau supe reci.

Cârnații din China variază de la o regiune la alta. Cârnații cei mai obișnuiți sunt din carne de porc și grasime de  porc. Aroma este în general sărată-dulce.

Alina Retete

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mancare de naut
previous
Mancare de naut
Tiramisu reteta
next
Tiramisu reteta
Mancare de naut
previous
Mancare de naut
Tiramisu reteta
next
Tiramisu reteta

Add Your Comment

Translate »