0 0
Friptura de vita la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,500 kg carne de vita
Sare
Piper
3 linguri Ulei
chili
50ml suc de rosii
garnitura din legume
200 gr Morcov
100 gr mazare
100 gr fasole pastai
20gr unt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Friptura de vita la cuptor

  • 1h si 30min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • garnitura din legume

Directions

Share

Friptura de vita la cuptor – frageda si gustoasa

Friptura de vita la cuptor cu legume preparate in dry cooker.

Legume cu gust, carne moale si gustoasa.

Este foarte buna si rece, se taie felii subtiri si se poate servi cu Sos de hrean cu smantana.

Cum se face Friptura de vita la cuptor urmati pasii din reteta.

friptura de vita cu legume-reteta
friptura de vita cu legume-reteta
(Visited 67 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Am preparat aceasta friptura la cuptor cu carne de vitel. Carnea se va scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei. Nu se portioneaza se lasa bucata intreaga. Se curata de pielite si se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei.
Se rumeneste pe toate partile cate 2-3 min pe fiecare parte.

2
Done

Am luat din tigaie bucatile de carne si le-am pus direct in tava pe care o voi pune in cuptor, dar nu inainte de a presara pe carne sare, piper proaspat macinat si un praf de chili. Pun in tava si uleiul din tigaie, cateva cubulete de unt pe carne si acopar tava cu o folie de aluminiu.
Cuptorul este incins la 220 de grade, pun tava in cuptor pentru 50 de min.

3
Done

Pentru friptura de astazi am ales sa pregatesc morcov proaspat taiat rondele, pastai si mazare congelate sotate in 20 gr de unt in dry cooker. Legumele se prepara cu 10 min inainte de a fi gata friptura.

4
Done

Cand friptura este aproape gata, dupa cele 50 de min, indepartez folia si pun 50gr de suc de rosii in sosul format. Mai las 5-10 min in cuptor apoi scoatem tava. Acoperim tava cu o folie, lasam carnea sa se odihneasca cam 10 min apoi o portionam.
Sa aveti pofta.
O friptura frageda, moale si gustoasa, o salata de varza proaspata sau castraveti murati, un pahar de vin rosu...o masa delicioasa.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Fasole cu ciolan afumat
next
Rosii cherry murate
previous
Fasole cu ciolan afumat
next
Rosii cherry murate

Add Your Comment

Translate »