0 0
Drob de miel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1kg organe de miel
500 gr ficatei de pui
2 legaturi ceapa verde
1legatura usturoi verde
3 linguri Ulei
1 legatura Marar
8 buc crude oua
6 buc fierte oua
2 gr-dupa gust Sare
2 gr Piper
2 gr ardei iute macinat

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Drob de miel

Preparat culinar traditional romanesc
nelipsit pe masa de PASTE.
Incanta papilele gustative.

  • 2h
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Drob de miel

Drob de miel – preparat culinar specific romanesc, nelipsit de sarbatorile pascale de pe mesele romanilor alaturi de cozonac, pasca si oua rosii in cosulet…

Il puteti pregati si consuma in orice perioada a anului ca si preparat rece, orcand poate fi sarbatoare.

 

drob-reteta
drob-reteta

Cum se face Drob de miel ? Urmati pasii din reteta.

drob de miel-reteta
drob de miel-reteta

(Visited 97 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Curatem de pielite si grasimi organele, le spalam in mai multe ape si le punem la fiert in apa cu sare, luam spuma de mai multe ori. Cand sunt fierte le scotem si le lasam sa se raceasca.
Cat timp fierbe carnea punem o tigaie pe foc cu ulei si calim putin ceapa verde si usturoiul verde taiat marunt.
Tocam organele fierte si racite cu masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul.
Punem compozitia intr-un castron si adaugam mararul tocat, ouale crude, condimentele si omogenizam.
Pregatim tavile de copt, putem folosi prapurul de miel, foaie de placinta sau asa cum am facut eu acum, am uns putin tava cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt, am uns tava pentru a se lipi hartia. Compozitia o impartim in mod egal in cele doua tavi.
Curatam de coaja ouale fierte si cu ajutorul unui pai (acel pai pe care il folosim la bauturi) pe lungime facem o gaura in care punem o fasiuta de ardei rosu proaspat sau gogosari din otet.
Punem cate 3 oua in fiacare tava si nivelam uniform.
Lasam tavile in cuptorul preincalzit 45-50 min, pana se rumeneste.
Se portioneaza rece. Alaturi de friptura de miel, ouale rosii, cozonac si pasca este nelipsit pe masa de PASTE.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Crochete din piept de pui si branza
next
Cubulete de somon cu sos de soia
previous
Crochete din piept de pui si branza
next
Cubulete de somon cu sos de soia

Add Your Comment

Translate »