2 0
Dieta oshawa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dieta oshawa

  • 10 zile
  • Medium

Directions

Share

Experimentul de dietă Oshawa de 10 zile

Dieta oshawa
Dieta oshawa

Dieta Oshawa derivă din principiile dietei macrobiotice. Majoritatea oamenilor folosesc dieta Oshawa pentru detoxifierea și scăderea în greutate. Dieta Oshawa are avantaje mult mai subtile, deoarece este o modalitate de a re-echilibra energiile yin-yang ale corpului.

Un corp bine echilibrat este capabil să se vindece, să piardă în greutate și să îmbunătățească funcționarea tuturor organelor sale interne.

George Ohsawa (născut Yukikazu Sakurazawa) a reusit să se vindece de la o boala incurabila la vârsta de 18 ani, urmând principiile a ceea ce este acum cunoscut sub numele de dietă macrobiotică. Pe scurt, tehnica de vindecare se bazează pe câteva principii:

  • Alimentele reprezintă fundamentul sănătății și al bunăstării (inclusiv o stare pozitivă a minții).
  • Fiecare aliment are un echilibru yin / yang. Unele alimente sunt în general yin, în timp ce altele sunt în mare parte yang. Caracteristicile lor sunt puternic determinate de conținutul lor de sodiu și potasiu, dar ele depind, de asemenea, de metoda de preparare.
  • Alimentele ar trebui să fie naturale și nerafinate.
  • Alimentele ar trebui să fie cultivate local și consumate în sezonul lor.
  • Cerealele sunt în mod corespunzător principale pentru om

Un fapt foarte interesant este că sodiul și potasiul guvernează echilibrul apei în celulă și în spațiul interstițial. Având o cantitate bine echilibrată de sodiu și potasiu determină starea de sănătate a celulei.

După ce George Ohsawa a reușit să-și vindece complet bolile, a început să scrie diverse articole și cărți despre aceste principii, rezultatul fiind nașterea dietei macrobiotice. Ceea ce este cunoscut în mod obișnuit ca dieta Oshawa este o perioadă scurtă de timp în care se consumă numai alimente “neutre”, pentru a permite corpului să se regleze.

Iată câteva exemple de alimente yin-yang:

Yin Tare

Banana, Țelină, Conopidă, Castravete, Ananas, Grapefruit

Yin Moderat

Menta, ceai verde, portocale, varza, mere, capsuni, ciuperci

Yang Moderat

Orez, broccoli, ghimbir, usturoi, rosii fierte, spanac, ceai negru, nectarine

Yang Tare

nuci, avocado, litchi, cafea, vinete, alimente la grătar și prăjite

 

Cerealele și fasolele sunt în mare parte alimente neutre, orezul brun fiind considerat cel mai neutru.

Dieta Oshawa durează 10 zile și poate fi repetată dacă este necesar, după o pauză de cel puțin o săptămână. Există doar 4 alimente admise: grâu, orez, mei și hrișcă – și sare. Singurul lichid permis este apa curată și pură. Nici o cafea, ceaiuri sau alte alimente. Există unele variații care permit anumite cantități de fructe.

Vedeți, cerealele de mai sus sunt în mijlocul scării yin-yang, fiind cele mai neutre. Majoritatea oamenilor de azi (peste 90%) sunt mai mult yin decât yang. Acest lucru se întâmplă deoarece poluarea, toxicitatea, pesticidele și multe alimente sunt mai mult yin decât yang. Acest lucru ar putea deveni o problemă chiar și pentru vegetarieni, deoarece nu mănâncă carne sau alimente la gratar / prajite, care sunt yang.

Când vă pregătiți pentru dieta Oshawa, alegeți boabe întregi de cereale, orez brun și, de preferință, produse cultivate organic. Graul este deosebit de problematic, deoarece este atât de hibridizat încât este destul de greu să găsiti o sursă curată. Dacă nu aveți grâu de bună calitate, puteți mânca mai puțin și îl puteți înlocui cu orez brun.

Meniul din dieta Oshawa timp de 10 zile

Prima zi

Mic dejun:o jumatate de ceasca de orez brun

Pranz: 1 cană de făină integrală de grâu amestecată cu apă și sare ca aluat, răspândită pe hârtie de copt și coaptă în cuptor. În partea de sus se stropeste mei pentru a adăuga un gust placut

Cina: o jumatate de ceasca de de grau cu putina sare timp de 30 minute.Graul trebuie să fie înmuiat cu cel puțin 8 ore înainte, altfel va dura mult sa fiarba.

Între mese se bea apa in jur de 8-10 pahare

A doua zi

Mic dejun: 1/2 ceasca de hrisca fierta in apa fierbinte

Pranz: 1/2 ceasca de grau prăjită în tigaie (grâul a fost înmuiat peste noapte, nu a fost folosit ulei, doar câteva sare deasupra)

Cina: 1/2 ceasca de grau amestecat cu o jumatate de cana de orez brun, fiert.

Ca de obicei, o multa apa in jur de 8-10 pahare

A treia zi

Micul dejun: o jumatate de ceasca de orez brun.

Pranz: mamaliga făcută cu 1/2 ceașcă de făină de mei fiarta în apă sărată

Cina: 1/2 ceasca de grau + 1/4 cana de orez brun, fiarta

A 4-a zi

Mic dejun: mamaliga mei

Prânz: 1/3 ceasca de hrișcă fiartă

Cina: 1/2 ceasca de grau + 1/4 cana de orez brun, fierte impreuna

A 5-a zi

Micul dejun: 3/4 ceasca de orez fiert

Pranz: 1/2 ceașcă de hrișcă fiartă

Cina: 1 cana de grau fiarta cu sare

A 6-a zi

Mic dejun: 1/2 ceasca, mamaliga de mei

Prânz: 1/2 ceasca de orez brun fiert

Cină: 3/4 ceasca de grâu prăjit

A șaptea zi

Mic dejun: 3/4 ceasca de orez fiert

Pranz: 1/4 cana de hrisca

Cina: 1 ceașcă de grâu prăjit

A 8-a zi

Mic dejun: 3/4 ceasca de grau fiert

Pranz: 1/4 ceasca hrișcă

Cina: 1 ceasca de grau, 1/4 ceasca de mei “pâine”. Acest lucru a fost făcut prin amestecarea făinii de grâu și mei cu apă și sare, apoi coacerea aluatului în cuptor la 180 de grade Celsius

A 9-a zi

Mic dejun: mamaliga de 1/2 ceasca de mei

Pranz: NIMIC

Cina: 1 ceașcă de cereale.

Ziua finală

Mic dejun: 3/4 ceasca cu orez brun fiert

Pranz: NIMIC

Cina: 3/4 ceasca cu orez brun prajit

 

Sper că acest articol v-a ajutat să dobanditi cunoștințe mai profunde despre dieta Oshawa și beneficiile acesteia, precum și punctele sale dificile. Vointa este cheia și dacă vreti să urmati dieta, cu siguranță trebuie să fiti determinati și motivati. Nu este ușor, mai ales dacă nu sunteți obișnuit cu dieta, dar avantajele din dieta Oshawa merită efortul.

 

 

Alina Retete

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
Alina Retete

Bună, am tinut si eu dieta Oshawa de mai multe ori. Am o mulțime de rețete creative.Sunt în a patra zi. De obicei primele trei zile sunt destul de grele pentru mine. Dar de la a patra zi, gândurile mele devin mai strălucitoare și starea mea se îmbunătățește. Pentru mine este un extaz spiritual. Noroc,sănătate, pace, dragoste și armonie

Dieta de 13 zile
previous
Dieta de 13 zile
dieta disociata
next
Dieta disociata
Dieta de 13 zile
previous
Dieta de 13 zile
dieta disociata
next
Dieta disociata

Add Your Comment

Translate »