0 0
Crema de zahar ars cu suc de portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ceasca Zahar
1 ceasca Lapte
3buc oua
3buc galbenus de oua
1ceasca smantana
esenta de vanilie
1/2 ceasca suc de portocale
Zahar vanilat

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crema de zahar ars cu suc de portocale

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Crema de zahar ars cu suc de portocale

crema de zahar ars cu portocale-reteta
crema de zahar ars cu portocale-reteta

Crema de zahar ars cu suc de portocale – un desert foarte indragit, usor de preparat cu ingrediente putine.

Va propun o crema de zahar ars cu suc de portocale si smantana, nu este foarte dulce si are o aroma placuta.

Cum se prepara Crema de zahar ars cu suc de portocale gasiti in pasii din reteta.

 

(Visited 129 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Nu am notat cantitatile in grame dar am folosit o ceasca de 150ml. Am pus zaharul intr-o cratita la topit la foc mediu. Zaharul se va topi si va deveni un sirop maro roscat, amestecam cu o lingura de lemn.

2
Done

Turnam sucul de portocale proaspat stors in zaharul topit si lasam sa fiarba cateva minute, siropul se va ingrosa si se va lega. Din cantitatea de suc opriti 3 linguri.

3
Done

Turam siropul in forme si tapetam marginile prin rotirea lor.
Daca nu doriti sa o portionati de la inceput puteti folosi o cratita in care sa topiti zaharul, si tapetati peretii prin rotirea cratitei.

4
Done

Lasati siropul sa se raceasca si puneti formele intr-o tava cu pereti inalti in apa rece. Apa sa ajunga la jumatatea formelor.
O ceasca de smantana se amesteca cu o ceasca de lapte cald, esenta de vanilie si 3 linguri de suc de portocale.
Mixam bine ouale cu un plic de zahar vanilat. Amestecam cele doua compozitii si turnam in forme. Punem tava in cuptorul incalzit la 175 grade pentru 45 min.

5
Done

Crema se gateste in bain-marie nu direct in cuptor.
Apa nu trebuie sa fiarba, puneti cate putina apa rece in tava pana se inchega crema.
Lasa formele sau cratita sa se raceasca si apoi o punem in frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.

6
Done

Cu un cutit desprindem maginea, punem o farfurie deasuprea si rasturnam.

7
Done

Nu este foarte fina ca reteta clasica ca si textura, dar este gustoasa, aromata si nu este foarte dulce.
Sa aveti spor.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tarta cu lamaie
next
Varza calita cu costita de porc
previous
Tarta cu lamaie
next
Varza calita cu costita de porc

Add Your Comment

Translate »