0 0
Cozonac pufos cu cacao si nuci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Faina
50 gr drojdie
500 ml Lapte
250 gr Zahar
4 buc oua
250 gr Stafide
1 sticluta esenta de rom
1sticluta esenta de vanilie
20 gr Zahar vanilat
8 linguri cacao
200 gr Nuci macinate
pentru framantat
150 gr unt
100 ml Ulei
pentru uns formele
2 buc galbenus de oua

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cozonac pufos cu cacao si nuci

pufos, dulce si aromat

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • pentru framantat

  • pentru uns formele

Directions

Share

Cozonac pufos cu cacao si nuci

Cozonac pufos cu cacao si nuci nelipsit de pe masa festiva de Craciun sau Paste.

Pufos si aromat un cozonac facut in casa poate fi umplut cu rahat, cacao, ciocolata, fructe confiate, nuci si stafide.

In prag de sarbatoare va prezint reteta de Cozonac pufos cu cacao si nuci.

Pentru o buna reusita drojdia trebuie sa fie proaspata, faina alba de buna calitate, ouale proaspete, zahar si arome suficiente pentru a fi dulce si aromat. Imi lipseste coaja rasa de lamaie si portocala desi dau o aroma deosebita preparatului am hotarat sa nu le mai folosesc.

Cum se face Cozonac pufos cu cacao si nuci urmati pasii din reteta.

Curand o Pasca si cozonac cu rahat si mai multa umplutura cu cacao.

cozonac si pasca -reteta
cozonac si pasca -reteta
(Visited 86 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Intr-un castonel frecam drojdia cu putina sare si cateva linguri de lapte cam 5 linguri amestecam totul cu 3 linguri de faina si lasam sa creasca.
Cat timp creste drojdia cernem faina, separam albusul de galbenus, curatam stafidele de codite si le punem in esenta de rom. Punem laptele la fiert cu 200 gr de zahar, nu este necesar sa fiarba ci sa fie cald si zaharul dizolvat.
Batem albusul spuma tare cu diferenta de zahar 50 gr, galbenusurile se freaca cu sare pentru a se induci si pentru asi intensifica culoarea. Daca aveti oua de tara ar fi si mai bine.

2
Done

In mijlocul fainii se face cu mana o adincitura si se toarna pe rand drojdia crescuta, albusul batut, galbenusurile, esentele, stafidele se amesteca si se toarna laptele cald. Se amesteca cu mana, incorporam tot laptele apoi se framanta cu unt topit si ulei. Turnam pe marginea vasului in care framantam cate putin unt si incorporam prin framantare.
Se framanta pana se dezlipeste cu usurinta de pe maini si de pe vas.
Acoperim ligenasul cu un prosop si il lasam la dospit in loc calduros.

3
Done

Aluatul a crescut. Ungem masa cu grasime sau ulei, rasturnam compozitia si portionam.
Cantitatile sunt pentru doi cozonaci,

4
Done

Se imparte in doua, apoi fiecare bucata se mai imparte in doua. Cu mana vom intinde aluatul si vom presara cacao, esenta de rom, zahar si nuca macinata eu am lasat nuca mai mare, rulam si rasucim fiecare bucata.

5
Done

Impletim bucatile cate doua si punem aluatul in tavi de copt tapetate cu hartie.
Acum putem da drumul la cuptor sa se incalzeasca, cat timp cozonacul creste in tavi.

6
Done

Ungem pe toata suprafata cu ou batut si presaram zahar tos.
Punem tavile in cuptor la 160 grade 45 min.

7
Done

Ce frumosi au crescut in cuptor.

8
Done

Se incearca daca este copt, eu folosesc un betigas de frigarui.
Se scot tavile din cuptor apoi cozonacii din tavi si se lasa la racit.

9
Done

Dar cine rezista sa nu rupa un colt ?
Cozonac cald pufos si aromat, nu i-am pus multa cacao dar are nuca macinata mare, se ia pale si este foarte bun.

10
Done

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aperitiv cu branza de capra
next
Pasca cu aluat de cozonac
previous
Aperitiv cu branza de capra
next
Pasca cu aluat de cozonac

Add Your Comment

Translate »